perjantai 31. tammikuuta 2020

Tajuamaton tammikuu

Tämän tammikuun ja koko vuoden tavoitteet lensivät roskakoriin heti kuun alussa, kun elämä on ikävää ja kyyneleitä, muut asiat tuntuvat merkityksettömiltä.

1. viikko
On lähes muistikuvaton, sillä isäni menehtyi 2.1. ja istuin liki koko uudenvuoden päivän hänen vierellään sairaalassa. Poisnukkumista seurasivat pakolliset käytännön järjestelyt ja loputon ikävä sekä kyyneleet. Ei maistu ruoka, ei houkuta karkki, mikä on positiivista. Kaupassa käyntejä tälle vajaalle viikolle 0. Tavaroita sisään ja ulos 0 kappaletta.

2. viikko
Kuten edellä, yritin kahlata pakolliset työpäivät läpi, jo ihan siitä syystä, että saisin muuta ajateltavaa. Kaupassa käyntejä: 1, pakollinen maidon, leivän ja levitteen haku, lisäksi lankeemus karkkipussi, kun herra Kirjoitus yritti lohduttaa minua. Saapuneet tavarat: 1 ilmainen muotovaahtopullo, joka päätyi minulle kierron kautta. Kippasin roskiin puolikkaan salattia ja kasvispaistoksen jämät, ruokahävikkiä siis syntyi. Salaatti ei enää ollut syötävää, paistos ehkä, mutta en halunnut ottaa riskiä ruokamyrktyksestä.

3. viikko
Yritystä palata arkeen, töitä ja Wizards Unitea (saavutin tason 44), jotta saisi ajatukset pois isästä ja kaikesta siihen liittyvästä. Tuntuu, että asioita on loputtomasti tehtävänä. Lohturuokaa Burger Kingistä, olkoon tämä tämän kuukauden ainoa roskaruokailu. Palkkapäivä ohittui olkien kohautuksella. Kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaupassa ja ostin yli 15kg sitruksia sekä muita perustarvikkeita. Ja kyllä, todellakin aiomme syödä ne kaikki, eipä tule C-vitamiinin puutosta hetkeen. Poistoon yksi laukku, joka oli kauhtunut kaapissa käyttökelvottomaksi. Tilalle nahkatakki, josta pääsee värkkäämään uutta sekä kaksi meikkisivellintä.

4. viikko
Kävin luomenpoistoleikkauksesssa, mielenrauhan hintalappu 130€ ja kaksi viikkoa saikkua. Tuhlaaminen jäi päälle, käytin lahjakortin ostaen pari meikkipuuteria ja vielä yhden siveltimen sekä uudet aurinkolasit voimakkuuksilla - no edelliset taitavat olla n. 20 vuoden takaa (huvittavasti ne ovat nyt sitten taas muodissa, mutta ehkä se on ihan hyvä olla noistakin varakappaleet). Aurinkolasit olivat varsin hyvässä tarjouksessa, joten perustelin ne itselleni paitsi tarpeella myös edellisella hinnalla. Hain vielä toisen nahkatakin tuohon laukkuprojektiin. Wizards Unitessa saavutin levelin 45 ja eventin täyttämiseen meni reilu vuorokausi.

Uudenvuoden tavoitteet menivät roskakoriin jo heti tammikuun alussa, sillä emme juuri viettäneet aikaa kotona, mikä puolestaan johti ruokahävikkiin. Yritin kyllä käyttää mahdollisimman paljon ruokaa jemmoista, mutta silti osa päätyi hävikiksi, mikä harmittaa kovasti.

Tavaroita kuukauden aikana tuli 8 lisää: 3 meikkisivellintä, 2 meikkipuuteria, muotovaahto ja  2 nahkatakkia. Poistojakin kertyi saman verran: kasa loppunkuluneita vaatteita roskiin ja naamalappupurkkiin ja 3 kynttilää eteenpäin.

Säästötavoitteet menivät myös roskiin, sillä verottaja tulee muistamaan minua jossain vaiheessa tätä vuotta perintöverolla ja se tarkoittaa säästöjen valumista valtion pohjattomaan kassaan. Kun töitäkin on tarjolla viime vuotista vähemmän, säästötavoite toteutuu ehkä 2022. Se on asia, joka tässä tilanteessa on vain pakko hyväksyä.

Mietin myös ihan vakavasti sitä jälleen kerran, miksi säästän ja mikä järki on siinä, että kiellän itseltäni tarpeellisten tavaroiden ostamisen. Yhdet uudet aurinkolasit  parin kymmenen vuoden välein ei ole paljon, eikä niistä kovin paljon vuotta päälle tule hintaa. Mietin näiden hintaa myös niin, että tuohan on entisen elämäni (eli esimerkiksi viime vuoden) parin kuukauden roskaruokaraha. Jos siis jätän roskaruoan, karkit ja muut herkut vähemmälle, on tuo summa nopeasti säästetty niin, etten edes huomaa.

Ei kommentteja: