sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Anopin äitienpäiväsukat

Anopin äitienpäiväsukat ovat yhdistelmä Caritan helmisukkaa ja Jonsukkien raitoja. Olen taas muodista jäljessä, sillä näitä helmisukkia kudottiin viime joulun tienoilla, minulla vain oli silloin muita projekteja kesken. Nyt eräs sukkayritelmä jumiutti kutomiseni niin tyystin, että päätin pistää sen sivuun ja alkaa tehdä jotain muuta. Kun vielä vähän yllättäen muistin, että jemmoissani on pari pussia näitä hopeisia helmiä, päätin kokeilla tätä mallia. Lankana jälleen seiska veikkaa ja vastaavan vahvuisia lankoja jämäpussistani.

Silmukoita alkuun 56, joilla neulottu 15 kerrosta 2 oikein 2 nurin joustinta. Sen jälkeen lisätty joka puikolle yksi silmukka eli kaikkiaan 60 silmukkaa, koska kuvio on kymmenellä jaollinen. Seuraavaksi on neulottu kaksi kerrosta kokonaan nurin, 8 kerrosta kokonaan oikein ja sitten on tehty ruudukko ohjeen mukaan (löytyy esim. facebookin voihan villasukka-ryhmästä tai Kodinkuvalehden nettisivuilta). Ruudukoita on kaikkiaan 6, sukan varsi loppuu nurjaan kerrokseen.


Kantapää vahvistettuna 30 silmukalla.Terään kavensin niin, että puikoille jäi 13 silmukkaa, mikä sekin oli kuitenkin aika paljon, 12+13 x 2 olisi riittänyt tai ehkä jopa 12 puikolle.

Jotenkin tuo terä olisi ehkä kaivannut enemmän turkoosia, mutta kun sitä ei ollut niin paljoa, että koko kärkikavennusten mitan olisi voinut tehdä sillä. Tämä on näitä jämäkutojan ainaisia ongelmia.

Painoa sukilla 160g
Vuoden alusta 1320g

Ei kommentteja: