torstai 28. helmikuuta 2019

Helmikuun heilahdukset

Helmikuun ensimmäinen vajaa viikko meni juhlien merkeissä sillä vierailimme kummipoikamme kotona ja juhlimme hänen synttäreitään. Koska matka oli pitkä, viivyimme reissussa yön yli ja poikkesimme myös matkalla nauttimassa matkan varren pikaruokaloiden antimista. Kulurintamalla jättipotti: vuoden koti-, metsä- ja henkilövakuutukset maksuun kerralla.

Ensimmäisen viikon saldo: paljon herkkuja ja pikaruokaa

Toinen viikko alkoikin sitten ikävästi, kun olisi pitänyt lähteä iltavuoroon töihin, päädyinkin vessaan oksentamaan. Sen verran rajua puuhaa tuo oli, että ensimmäistä kertaa aikuisiälläni onnistuin sotkemaan paitsi koko vessan myös itseni, kun en vaan uskonut varoitusmerkkejä ja ehtinyt ajoissa. Pari päivää huiteli kuume lähellä kolmeayhdeksää ja pääasiallinen ravintoni oli vesi, ruokalusikallinen kerrallaan - aika monta noista kävin poistamassa pikaisesti. Tuntui lottovoitolta, kun ensimmäinen omenanviipale kolmantena päivänä pysyi sisällä. Pikalaihdutuskuuri näkyi myös vaa'alla - ei kertynyt juhlista tällä kertaa lisäkiloja. Saattaa myös olla, että Hesellä ei tule hetkeen käytyä... Kaupassakaan ei tullut käytyä, paitsi pakollisten maitopurkin ja hoito-Jaffan verran, viikonloppuna oli jääkaappi niin tyhjä kuin se yksi tietty hauta pääsiäisaamuna, joten siinä vaiheessa oli pakko lähteä kaupaan. Tuo tarkoitti tietysti myös sitä, että ruokahävikki pysyi nollassa.

Ostoksiakin oli pakko tehdä - no pakko ja pakko - mutta en aio alkaa yrittää puhdistaa saastaiseksi oksennettua vessaharjaa, se on minun rajani. Hankin myös yhden vetoketjun korjatakseni jo hetken korjausta odottaneen tuulitakin, koska näin takin käyttökuntoiseksi saattamisen tärkeämmäksi kuin ostamatta jättämisen (vetoketjun hinta 5c). Viikon hankinnat:  ruokien lisäksi WC-harja, tolu-pullo ja vetoketju.

Toisen viikon saldo: sairastelua, väsymystä ja yksi tavara (tai jos oikein tiukalle halulaa laskea, niin kolme: vetoketju tuli jo olemassa olevaan takkiin ja wc-harja korvasi vastaavan roskiin menneen, vain Tolu-pullo oli kokonaan uusi)

Kolmannen viikon oli tarkoitus alkaa vapaapäivillä, mutta nyt kävikin niin, että vapaapäivät sulivat kuin lumi auringossa. Viikon tunnussana voisi olla työ.  Viikon työsaldo vain reilut 57 tuntia. Lisäksi rentouttava ystävänpäiväpäivällinen ystävän kanssa ja ihana peli-ilta työporukalla. Tavaroita kertyi yksien korvisten ja kahden kirjan verran, kun ystäväni halusi muistaa minua myöhästyneellä synttärilahjalla ja ystävänpäiväpaketilla. Lisäksi Herra Kirjoitus kävi pyynnöstäni ostamassa kannullisen saippuaa, kun muutenkin edullinen saippua oli tarjouksesssa.

Kolmannen viikon saldo: töitä, töitä ja vähän viihdettä. Tavaroita 4 kappaletta.


Neljäs viikko jatkui samoissa merkeissä, töitä, vähän lisää töitä ja vielä töitä sekä kasa laskuja ja veropapereiden pyöritystä. Piristävänä asiana toimi illanvietto kavereiden kanssa pelien merkeissä, tuliaisina saimme uuden pelin Bananagramsin. Tämä toimitettiin meille hauskasti kestoheldelmäpussissa banaanien ja banaanilimpsan kera. Lisäksi juhlittiin isän nimppareita.


Helmikuun toinen iso kauppareissu osui myös tälle viikolle, hamstrasimme perustarvikkeita, joten niiden avulla selvitään kyllä ensi viikkokin. Samalla kun kokkasin vieraille, valmistin ruokaa myös tulevalle viikolle ja herkkuja isän nimipäiviä varten.

Viikon tunnustus on se, että loputon töissä asuminen kostautui kahtena roskaruokailuna ja karkkien mussutuksena ja tavaroitakin meille "ilmestyi". Siis eivät ne tyhjästä siinneet, ihan itse kävin pelastamassa kuusi vanhanaikaista pitsilakanaa roskikselta, olivat sentään ilmaisia. Kahdesta tulee meille uudet keittiön verhot ja  lopuilla paikkaan muita lakanoita tai ompelen tyynyliinoja.

Neljännen viikon saldo töitä, roskaruokaa ja tavarahamstraus. Tavaroita lisää 7 kappaletta.

Helmikuun viides viikko, vajaa tämäkin kuten ensimmäinen. Olin toivonut, että olisin saanut yhden lisätyövuoron tälle viikolle, mutta tietenkään ei käynyt tuuri. Käytin sitten ylimääräisen ajan kutomalla sukkia, pesemällä pyykkiä ja korjaamalla ratkenneita saumoja. Tavararintamalla tuli viisi  uuttai tavaraa: tammikuussa tilaamani blogikirja vuodesta 2013 ja neljä ilmaista vaatetta kevätgarderoopiin - ne esittelen myöhemmin.

Viides viikko: ei kauppakäyntejä, 5 saapunutta tavaraa

Helmikuulta päällimmäiseksi jäi fiilis, jossa loputtomasta työnteosta ja rahan haalimisesta sekä pihistämisestä huolimatta raha tuntui katoavan kuin lumi auringossa. Tässä kohtaa täysi ymmärrys niille, jotka tällaisessa tilanteessa joutuvat kajoamaan luottokorttiin, jos puskuria ei ole. Yritän ymmärtää, että kasassa oli paljon kertalaskuja, osa sellaisia kerran elämässä kuten lahjaverot, osa kerran vuodessa maksuja, kuten hammaslääkäri, metsänhoitomaksu ja vakuutukset.  (Tässä kohtaa note to yourself; muista kilpailuttaa vakuutukset ja puhelinliittymät viimeistään syksyllä.) Onneksi sentään kaikista kuluista huolimatta jotain jäi säästöönkin.

Maksettujen laskujen tarkkaa summaa en ynnännyt, mutta ruokiin ja ravintolakäynteihin meni n. 300€ (ja tässä summassa eivät ole mukana Herra Kirjoituksen työpaikkalounaat). Itse asiassa suhde on varmaan aika tarkkaan puolet ruokaan, puolet ravintoloihin, sillä mukana on yksi kalliimpi ravintolalasku ja 4 pikaruokala syömistä + yhdet kotiin tilatut pizzat.

Toinen mielenkiintoinen asia ovat tavarat. Osan toki hankin itse, mutta niitä myös ilmestyi pyytämättä, enkä oikein tiedä, miten osaan niistä suhtautuisin. Saapuneet 17 tavaraa.

Poistoina: Herra Kirjoituksen rikkoutuneet kengät ja lehti sekä monta paria sukkia, jotka lahjoitettu uusille käyttäjille, lisäksi lahjoitettu 1 peli ja pari muuta tavaraa. Roskiin heitin yhdet loppuunkuluneet sukat. Lisäksi kosmetiikkavarastosta tyhjenti 11 pulloa. Saldoksi jää siis 5 tavaraa vähemmän kuin kuun alussa.


Ei kommentteja: