keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Navettasukat

Kyllä vielä on sellaisiakin ihmisiä, jotka joka aamu kukonlaulun aikaan suunnistavat navettatöihin, jotta me kuluttajat saamme aamukahveihimme tuoretta maitoa, jota niin kovin monet ilmastollisista syistä vieroksuvat. Lähipiiriini kuuluu yksi tällainen työn raskaan raataja, sanokaa mitä sanotte, tuo ei ole helppoa ja kevyttä työtä, joten pyrin pitämään hänen varpaansa lämpiminä niinä aikaisina aamuina ja myöhäisinä iltoina, kun hän suunnistaa navetalle.

Sukkien langat ovat jälleen jämäpussista kalastettuja Isoveljen paksuisia nyssäköitä väreinä farkunsinistä, metsänvihreää, lehmuksenvihreää, tummaa harmaata, keskiharmaata sekä tummaa sinistä.

Silmukoita puikolla 14 eli yhteensä 56. Aloitus tyypillisesti 2 oikein, 2 nurin joustimella, jonka jälkeen kokeilin uutta pintaneulosta varteen. Koska näiden sukkien aloittamisesta on aikaa paljon- muistaakseni tein varret jo joulunaikaan- joudun vain muistelemaan, miten varsi tehtiin. Luullakseni neuloin kolme kerrosta oikein vaihtuvan värisellä pohjalangalla, neljäs oikea kerros neulotaan tehostelangalla, jolla neulotaan myös yksi kerros nurin, sitten vaihdetaan taas pohjalankaan. Näitä raitoja toistetaan haluttu määrä.

Kantapään neuloin vahvistettuna, jonka jälkeen jatkoin sukan terän ensin kolmevärisellä spiraalineuleella. Harmaan ja farkunsinisen langan loppuessa vaihdoin tummansinisen niiden tilalle ja jatkoin loppuun lopun teräosan kaksi värisellä spiraalineuleella. Kärkeen otin sitten käyttöön lehmuksenvihreän langan, kun tummansininen ja metsänvihreä loppuivat. Ei ehkä maailman paras väriyhdistelmä, mutta ei ihan mahdotonkaan.

Sukkien paino 140g
Langan kulutus vuoden alusta 706g

Ei kommentteja: