maanantai 25. helmikuuta 2019

Ruokakomeroinventaari

Päästäkseni eroon tylsistymisestä, joka on jotenkin onnistunut valtaamaan minut, tein ruokakomerossa inventaarion ja laskeskelin, miten kauan noilla tavaroilla pärjäisi. Tunnustan olevani hamsteri myös kuivaruokatavaroiden suhteen, joten ketään ei varmaan yllätä, että ruokaa oli jemmassa noin puolen vuoden tarpeita varten. Siis kuivatavaraa ja jauhepussiruokaa. On hernekeittoa purkissa, valmista tomaattikeittoa, juusto-jalapenokeittoa, kasvispihvivalmistetta, pastaa, riisiä, pestoa, muusijauhetta, kastikejauhetta, jälkiruokajauheita, purkkiananasta, tonnikalaa, tomaattia purkissa ja tetrassa, näkkileipää, jauhoja, hiutaleita, sokerimassaa, pähkinöitä sekä monta laatikkoa proteiinipatukoita ja Nutrilettejä

Jääkaappi on täynnä viime viikonlopun ostosreissun jäljiltä, joten sieltäkin syö varmaan viikon. Tarjolla on thaimaalaista kanakeittoa, meksikolaisittain maustettua jauhelihaa, josta saa esimerkiksi kastiketta ja  tortilloja sekä erilaisia kasviksia, rahkaa ja montaa muuta tavallista tavaraa. Pakastimet ovat myös täynnä. Monen sorttisia marjoja on paljon (niitä on myös äidin pakastimessa odottamassa siirtoa tänne), lihaa, vihanneksia ja hedelmiä on vähän. Kuitenkin niin, että pakastimen sisällöllä elää helposti pari viikkoa, ehkä kolmekin kun nuukasti käyttää muuta ja marjoja paljon.

Tunnustan, että tein Fiksuruokaan pienen tilauksen, jolla vielä lisään kuivaruoan määrää huushollissamme - näkkäriä, ruissipsejä, mausteseoksia ja valmiskastikkeita sekä pussikeittoja. Nyt lienee sitten aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa käyttää näitä varantoja ja välttää kaupassa käyntiä aikankin maaliskuussa.

Ei kommentteja: