maanantai 3. syyskuuta 2018

Villin vihreä kakku

Jossain vaiheessa heittelimme ystäväni Ievuskaisen kanssa villejä kakkuideoita, jotka olivat lähtöisin tuosta aiemmin tekemästäni Hunajarommikakusta. Lupaisin toteuttaa yhden jossain vaiheessa, kun kerran aineetkin olivat kaapissani valmiina.

Niinpä sitten tänään kutsuin ystäväni perheineen syömään sekä kurpitsasoppaa että villin vihreää kakkua.


Kakun maku tulee osaksi sitruunasta osaksi villin vihreän värin antavasta Pisang Ambon-likööristä.

Pohja:
75g voita
200g digestivekeksejä

Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
250g rahkaa
1 prk sitruunatuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl sitruunankuorta raastettuna


2 dl Pisang Ambonia, josta 1½ dl täytteeseen ja ½dl liivatteiden liottamiseen
4 liivatelehteä

Kiille:
1dl Pisang Ambonia
1 liivatelehti

Koristeeksi:
kirjavia strösseleitä


Kakku tehdään normaalin keksipohjaisen hyydykekakun tapaan eli ensin pohja, sitten täyte. Annoin kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin valutin päälle pintakerrokseksi jäävän kiilteen.


Hulluista ainesosista huolimatta kakun maku oli hyvä ja se sai ehdottomasti peukkuja. Valittettavasti liköörtipullon pohja alkaa paistaa eli toista ihan vastaavaa ei enää saa (tyhjennän viinakaappiamme tarkoituksellisesti leipomalla, koska juuri muuta kulutusta meillä ei ole).

Ei kommentteja: