Syksyn viilenevät ilmat ovat selkeästi keittojen ja lämpimien ruokien aikaa. Meidän lempireseptimme on kesäkurpitsekeitto, jonka väriä pystyy säätelemään sillä, laittaako soppaan kesäkurpitsat kuorineen ja valitsemalla paprikoiden värin sävyyn sopivaksi.
Kuvan keitto on vaaleaa, koska siinä on kuoritut kesäkurpitsat ja keltaiset paprikat. Tummemman punaisen version saa, jos laittaa kurpitsat kuorineen ja punaiset paprikat.
Soppaan laitoin
1 iso kesäkurpitsa (tai kaksi keskikokoista), yhteensä reilu kilo
3 isoa paprikaa (kaksi keltaista ja yksi oranssi)
3 tulista chilipalkoa siemenineen
pivollinen kuivattua rakuunaa
suolaa maun mukaan
n. 5dl vettä
2-4dl kermaa (maun mukaan)
Kuorin kesäkurpitsat ja poistin sisukset, pilkoinen ne. Samoin paprikat ja chilit pieniksi ja kattilaan sekä puolet vedestä ja mausteet. Keitellään, kunnes kurpitsat ja paprikat ovat pehmenneet, vettä lisätään tarpeen mukaan. Annetaan sopan jäähtyä ja soseutetaan.
Ennen tarjolle laittoa kuumennetaan keitto, tarkistetaan maku, lisätään tarvittaessa suolaa ja chiliä sekä kerma.
Tämä on niitä kasvisruokia, jotka kelpaavat Herra Kirjoituksellekin ilman lihahöystettä.
sunnuntai 2. syyskuuta 2018
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti