sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesäkuun keikaus

Vietimme kesäkuussa pari viikkoa "lomaillen", käytännössä maalla hommissa ja toisten eväissä, mistä johtuen kuvittelin kulutuksen olevan hyvin pieni ellei minimaalinen. Niinhän sitä luulisi, mutta totuus on toinen, myös aivot menivät lomamoodiin ja herkkuja tuli kannettua kotiin kassi jos toinenkin. Herkkujen kokonaislasku oli lähes 200€, josta toki puolet kahteen ravintolassa syömiseen (meillä on useammat juhlat kesäkuun puolen välin aikaan), mutta siitä huolimatta kuitenkin 100€ kaikkeen olemattomaan. Vastaavasti kunnon ruokaan ei sitten mennyt kuin noin 110€ eli kyllä se toisen pöydässä syöminen jossain näkyy.  Muita hankintoja tuli tehtyä 27€:n edestä esim. ostettua työhuoneen valaisimeen uudet lamput, kun pimeässä on niin ikävä olla.

Muutenkin kesäkuussa tuli tuhlattua eli ostin lautapelejä, kaktusmateriaaleja, kosmetiikkaa ja  maksoin vuoden autovakuutuksen noin muutaman mainitakseni.

Vastaavasti jotain tavaraa kannettiin meiltä uloskin ja pysyimme kohtuullisesti kahvimaidossa vaihdantatalouden ansiosta.

Ostoksettomia päiviä kertyi 17 eli ihan kohtuullisesti. Ruokahävikki oli nollassa eli siitä plussa, no toisaalta eipä sitä paljon ollut hävikkiin asti, kun kerran ei kotona juuri syötykään.

Siinä missä muut lomailevat heinäkuussa, meidän elämämme palaa normaaliin rytmiin, mikä toivottavasti tarkoittaa vähemmän herkkuja, enemmän terveellistä ruokaa ja lisää ostoksettomia päiviä sekä tarkempaa kirjanpitoa, sillä loma-aikana tuntui siltä, etteivät edes kaikki kuitit päätyneet kirjanpitoon asti.  Joka tapauksessa uskoisin, että tuota vähempään herkkulaskuun on suhteellisen helppo päästä. Otetaan se ja nolla hävikki heinäkuun tavoitteeksi.


Ei kommentteja: