lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kosmetiikkapoistot 2/4 vuosi 18

Vuoden toisen neljänneksen poistot alkoivat mietinnällä, montako pulloa pitäisi tyhjentyä joka kuukausi, jos kuvittelisin pääseväni samoihin lukemiin kuin viime vuonna. Vastaus on 12 pulloa kuukaudessa eli jos tuo olisi jonkinlainen tavoite (mitä se ei ole), niin olisin vuoden ensimmäisen neljänneksen jälkeen 4 purtiloa jäljessä tavoitteesta.

Seuraavan neljänneksen alku kuitenkin näyttää lupaavalta, sillä tyhjentyneitä on isohko kasa.  Ostin matkaa varten paketin euron hintaisia jo aiemmin hyviksi todistettuja meikinpoistopyyhkeitä - koska matkalla ei juuri meikattu, jäi niistä osa kotikäyttöönkin. Dermosilin dödöjä on minun jäljiltäni kaksin kappalein, toisen avasin kotona käyttöön ennen reissua ja reissulle otin sitten uuden, Herra Kirjoituksen matkadödö tyhjeni jo aiemmin ja nyt on sitten tyhjänä myös aiemmin kotiin avattu dödö, joka tällä kertaa on Lidlin hyllystä. Doven kosteuttava suihkugeeli toimi hyvin pakkasen ja auringon janoiseksi tekemälle iholleni. Pepsodentin hammastahna, Oriflamen milk and honey suihkugeeli ja Ceralan-voide ovat vanhaa tuttua, samoin myös vanha Oriflamen Feet up vehnänalkiojalkavoide. Lancomen kevyesti kuoriva kasvopuhdistusvoide on osa kaappien tyhjennys kamppanjaa (mitään uutta ei osteta, ennen kuin kaikki vanhat sen ryhmän tuotteet on käytetty pois). Tästä täytyy todeta, että tuo Lancome on superriittoisa, kun ajattelin tuotteen oleva aivan lopussa ja katkaisin purtilon raapiakseni viimeisetkin käyttöön, tuote riitti vielä kuukaudeksi. Samaa poistolinjaa on myös Natu Viven oliivipäivävoide. Apobasen perusvoide on ollut vanhaan tuttuun tapaan meikinpoistokäytössä.


Lisää tyhjentyneitä purtiloita: pieni shampoopullo tyhjentyi käytössä, sen sijaan kaksi hotelli-hoitoainepulloa meni täysinäisinä roskiin, kun en kerran käytä sitä, niin en käytä. Käsivoiteen olen joskus saanut lahjaksi Ievuskaiselta Indiskan Zence-merkin Kashmir, Walnut and Vanilla, ihana tuoksu ja tehokas kosteutus. Nivean suihkuvoide on niitä kosteuttavia suihkugeelejä, joiden avulla olen yrittänyt roikkua rusketuksessa. Kun tein nuukailupäätöksen ja päätin luopua kampaajasta, jouduin ostamaan hiusvärin  (tai siis ostin tuplapakin, kun ne sai halvalla) ja käytin toisen samantien. Hammastahna on näytekokoa, ja sen verran vaahtoavaa, että en ostaisi kaupasta. Sitruunainen kasvonaamio on HekkaMaukka-mallistoa.  Luomivärirasiassa on vanha huulipuna, jonka siirsin sinne putkilon rikuttua ja sinnehän se jäi kaapin pohjalle liian kauaksi aikaa - päätyi nyt sitten lopuksi ruusuväriksi. Minihuulipuna oli kirkkaanpunaista sävyä jostain Oriflamen vanhasta värikartasta.



Vanhassa tutulla linjalla jatketaan; Bio+ shampoota, kirsikantuoksuista käsisaippuaa, Ceralania jalkavoiteeksi, Dermosilin Sport and sauna man-dödöä, erikoishammastahnaa ja kaksi minihuulipunaa.


Taas on tullut kiintiön verran huulipunaa syötyä, sillä Oriflamen sävyä 13 oleva puna ja Yves Rocherin Brun Savane tuli käytettyä loppuun. Ensimmäinen tummasävyisistä Dermosilin puutereista tuli käytettyä loppuun ja pitkästä aikaa neljä näytettäkin. Kaikki ovat Dermosiliä; Nature Eye Creamia, Age Defence elixiriä ja kaksi Hand and Night Carea, nämä jälkimmäiset kuivia jalkoja pelastamaan.


Kesäloma vähentää selkeästi kosmetiikan käyttöä, kun ei juuri tule meikattua eikä siis myöskään puhdistettua meikkejä, suunnilleen ainoat mitä tarvitaan, ovat käsisaippua, suihkugeeli ja shampoo.  Näitä kahta viimeksi mainittua avasin jättipakkaukset juuri hetki sitten, joten ne eivät tule tyhjentymään hetkeen. Sen sijaan Sunsilkin punaisille hiuksille tarkoitetut shampoo ja hoitoaine tyhjentyivät - sain jopa hoitoaineen käytettyä, kun siirryin reverse pesuun eli hoitoaine ensin ja shampoo pesu vasta sitten. Tyhjentynyt hajuvesi on Yves Rocherin vanha Fantaisies de Hiver - aavistuksen liian makea minun makuuni, mutta tulipa käytettyä.  Dermosilin Sauna ja Spa deo on Herra Kirjoituksen tyhjentämä. Yves Rocherin minihuulipunat Rose du Caire ja Orchidée päätyivät ruusutehtaan värivarastoon - ensin mainittu katkenneena ja toinen vanhenneena.


Samaa vanhaa sarjaa ovat nämä kauden viimeisetkin poistot: jättipullo käsisaippuaa, yhtä iso pullo Dermosilin Sauna saippuaa, kaksi Yves Rocherin minihuulipunaa,jotka molemmat katkesivat käytössä ja päätyivät siis ruusutehtaalle sekä ikivanha Yves Rocherin alunperin valkoinen kynsilakka, joka sekoittui vihreäksi ja kului loppuun meeple-maalauksessa. Purkin kannessa on sipaukset niistä kynsilakoista, jotka olivat suosikkejani tämän valkoisen lakan ostamisen aikoihin - samat värit olisivat lemppareitani yhä edelleen.


Kolmessa kuukaudessa siis yhteenäs yht. 43 purtiloa  + 4 näytettä.

Ei kommentteja: