keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

10 vuotta blogia

Kyllä siitä on nyt sitten päivälleen 10 vuotta, kun pitkän harkinnan jälkeen perustin blogin ja aloin kirjoittaa ajatuksiani internetin ihmeelliseen maailmaan. Blogimaailma ja maailma ylipäätään on muuttunut paljon tuon kymmenen vuoden aikana - blogimaailmassa yksi tärkemmistä muutoksista on ollut oman nimen ja naaman esiintuominen - asia, mihin en vieläkään ole taipunut. Yritän edelleen pitää jonkinlaista, vaikkakin kuinka ohutta, savuverhoa itseni ja internetin välissä.

Monet ajatukseni ovat matkan varrella muuttuneet, yhä enemmän kierrätystä ja nuukailua sekä säästämistä on tullut mukaan. Kaappien täyttämisen sijaan yritän tyhjentää niitä. Samat vanhat rakkaudet eli lautapelit, langat ja kynnet kulkevat edelleen mukana, viimeksi mainitut toki vähemmän kuin silloin joskus.

Parhaat asiat elämässä kuitenkin ovat pysyviä; puoliso, perhe, ystävät, koti ja työ - juuri mikään niistä ei ole näiden vuosien aikana muuttunut. Noista asioista olen päivä päivältä kiitollisempi ja onnellinen, että ne ovat elämässäni. Erityisesti koti ja hyggeily ovat näiden vuosien aikana kasvaneet arvoon arvaamattomaan. Vaikka edelleenkin inhoan Ikeaa, on heidän mainoslauseensa "ihanaa olla kotona" juuri minulle tarkoitettu.

Koska elämä on iso ehkä, en uskalla veikata, mitä seuraavien kymmenen vuoden aikana tulee tapahtumaan. Jos itse voisin valita, niin kymmenen vuoden kuluttua kirjoitan edelleen tätä samaa tylsää blogia, teen käsitöitä ja nuukailen, mutta kaappini ovat toivottavasti tyhjemmät kuin nyt, olen ehtinyt kokeilla lukuisia uusia sukkamalleja ja kehittää pari tusinaa uusia kierrätysideoita. Elämässäni ovat edelleen perhe, ystävät, koti, työ, lautapelit ja nuukailu. Aloitan uusia haasteita ja joudun toteamaan, etten selviä niistä, aloitan jälleen ja lopetan uudelleen ja sitten jossain kohtaa itsellenikin suureksi yllätykseksi onnistun, selviän ja voitan itseni.

Joten ei muuta kuin kohti uusia lankoja, lautapelejä ja nuukuushaasteita.

Ei kommentteja: