maanantai 9. heinäkuuta 2018

Mittatilaussukat

Sain isältäni toiveen uusista yösukista, sillä lääkäri oli suositellut hänelle puhdasta villaa olevia sukkia. Kaivelin siis varastoistani merino- ja villalankani ja aloin työhön.

Työn teki haasteelliseksi se, että isän jalat ovat sairauden takia eri paria ja että toisen jalan nilkka on massiivisesti paisunut ja sukista piti saada sellaiset, että ne menevät tuosta nilkasta läpi, mutta pysyvät kuitenkin jalassa. Niinpä aloitin sukat varpaista käsin ja lisäsin silmukoita sen mukaan, mitä jalat vaativat. Näin toiseen sukkaan tuli 20 silmukkaa puikolle ja toiseen vain 15. Siitä sukassa, jossa oli enemmän silmukoita kavensin varren resoriin kaksi silmukkaa puikolta pois noin resorin puolivälistä.

Lankana oli kaksinkertainen ohut villa/merinolanka tasan siinä värissä, mitä kaapista sattui löytymään. Tämän takia sukkien vallitsevaksi väriksi tuli kanervan violetti ja muut sitten kerän loppuja. Koska sekä valkoinen, beige että kanervanvärinen loppuivat kesken, on isomman sukan suussa leveämpi sireeninlila raita. No erottaapa ainakin helpommin kumpaan jalkaan kumpikin sukka kuuluu.

Nämä tarvitsevat vielä viimeisen sovituksen ja tarvittaessa muokkauksen ja sitten eikun käyttöön.

Ei kommentteja: