sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Märkiä unia

Rakastan näitä puolivihjailevia väärin tulkittavissa olevia otsikoita - se on varmaan osoitus kierosta huumoritajustani.

Talven saapuminen tarkoittaa myös lämmityskauden alkamista ja kuivuvaa huoneilmaa sekä tietenkin samalla myös ihon kuivumista korpuksi. Tänä talvena mukaan on tullut myös uusi aspekti, kuiva huoneilma vaikuttaa myös Puhkuun, joka puolestaan puhkuu ja puhaltaa kuivalla ilmalla myös minun nenäni ja kurkkuni rutikuiviksi. Kun olin parina aamuna herännyt siihen, että nenäni ja kurkkuni muistuttivat enemmän Saharaa kuin mitään muuta, totesin, että on aika tehdä asialle jotain.

Yhdellä puhelinsoitolla sain Puhkuun tarvittavat lisävarusteet eli kostuttimen, johon ladataan vettä ja joka kostuttaa sen puhaltaman ilman. Toki se tarkoittaa sitten lisää pesemistä ja jokapäiväistä veden kanssa läträämistä, mutta pari yötä näitä märkiä unia nukuttuani, olen todennut sen kaiken ylimääräisen puuhan arvoiseksi. Kurkku ei ole kuiva ja karhea, nenän limakalvotkin tuntuvat normaaleilta sen sijaan että olisin kulkenut koko yön Shirokko-myrskyssä ilman suojaa. Kostutin on säädettävä eli pahimmilla pakkasilla kostutuksen määrää voi tarvittaessa lisätä nyt käytössä olevasta normitasosta.

Makuuhuoneen patterit ovat edelleen suljettuina, mikä tarkoittaa matalampaa lämpötilaa ja sitä kautta parempaa nukkumisympäristöä. Yövaatteita olen toki joutunut lisäämään entiseen verrattuna, mutta tällä vaatekaapilla se ei ole ongelma. Nenää avaavia kortisoneja olen myös joutunut käyttämään jo muutaman viikon ajan, mutta sekin liittyy tähän kuivuvaan huoneilmaan, ilman niitä en olisi selvinnyt tähän asti ilman tuota kostutinta. Tästä eteenpäin pääsenkin sitten nauttimaan märistä unista joka yö.

Ei kommentteja: