tiistai 1. lokakuuta 2013

Sulo Vlién pipo

Kyllä vain, jälleen kerran näitä vauvan vaatteita. Ne kun ovat niin helppoja, mukavia ja nopeita tehdä. Herra Kirjoituksen sisar, vauvan äiti siis, esitti toiveen Sulo Vilén piposta, joten se oli sellainen "pikkupakko" toteuttaa.

Sattumalta kaapistani löytyi vajaa kerä sammalenvihreää Novitan Ainoa, joten pipon tekeminen palveli kahta tarkoitusta; Vaavi sai pipon ja minun varastoihini tuli muutaman kymmenen gramman kokoinen kolo.

Aino on 100% villaa, sellaista paksua, vähän hahtuvan tapaista lankaa, jonka puikkosuositus on 6. Testailin omalle iholle ja minusta ei ollut mitenkään kutittavaa, joten uskoisin sopivan vauvallekin.

Koska neulekäsialani on suhteellisen löysä otin käyttöön viitosen puikot, 50cm pyöröt tarkalleen ottaen ja loin 64 silmukkaa. Ainon vyötteessä lukee, että 16 silmukkaan on 10cm ja pikkuisen päänympärys on vajaa 40cm eli siitä sitten suoraan kerroin tuon silmukkamäärän ilman mallitilkkua. Neulemallina oli tuikitavallinen kaksi oikein, kaksi nurin joustinneuletta pyörönä. Neuleen korkeus sillä kohtaa, kun aloitin kavennukset taisi olla rapiat 20cm.

Kavennukset tein seuraavasti: Neulo koko krs:n ajan vuorotellen 2 o yhteen ja 2 n yhteen. Neulo 1 krs 1o 1n –joustinneuletta. Nosta seuraavan kerroksen alussa 1.s neulomatta oikealle puikolle ja neulo koko krs ajan 2 o yhteen. Neulo 1 krs oikein. Neulo 1 o ja vielä koko krs ajan 2 o yhteen. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reikä umpeen ja päättele. Tee päälaelle vielä tupsu.



Pipon sulomaisuuden  täydensin vielä sopivan värisellä tupsulla, jonka materiaali löytyi myös varastoistani valmiina. Tässä siis valmis tekele:


Muistuttaa kuulemma tunnistettavasti malliaan.

Ei kommentteja: