maanantai 28. lokakuuta 2013

Mosaiikkitarjotin

Kuten täällä kerroin, sain osan ostamistani Pentikin Tapion astioista postin hajottmina sirpaleina.

Päätin käyttää palaset hyödyksi ja sain kierrätyskeskuksesta kaupanpäälisenä tarjottimen, josta ajattelin ryhtyä tuunaamaan elämäni ensimmäistä mosaiikki työtä.

Pentikin Tapio-sarjassahan on alunperin ollut puinen tarjotin, jonka malli oli hyvin lähellä tuota omaani. Nimittäin tämmöinen

Minulla vain ei ollut käytettävissäni noita logokuvioita kuin neljä, sillä kannussa niitä on kaksi ja lautasessa kaksi. Tässä kohtaa suoritin henkistä manausta, sillä muistan eläneeni joskus pari vuotta sitten täsmälleen samanlaisen episodin rikkuneiden Tapion kuppien ja lautasten kanssa. Nyt mietin epätoivoisesti, mihin silloin kippasin sirpaleet. Olisinko voinut jemmata ne maalla jonnekin taikka täällä autotalliin - tuskin vaan, sillä en minä silloin osannut ajatella joskus ryhtyväni tarjotinta tekemään. Tarkistus tehty: ei ollut autotallissa, eikä maalla eli näillä nykyisillä sipaleilla mennään. Jälleen kerran ajatuksissa pyörii hamsteri - olisi fiksua säästää kaikki tuollainen, kun ei koskaan tiedä, minkä hienon idean tässä matkan varrella saa.

Tästä lähdettiin, ensimmäisessä kuvassa kootut (ilmais)tarvikkeet. Hiekkapaperi on joskus aiemmin ostettua, samoin Uulan Pappilan valkoinen maali, joka sekin on aikaan ollut tarjouksessa kuten hintalapuista näkee, myös maalisuti on ollut aiemmin käytössä ja pölyjen puhdistukseen käytetty kynsiharja on sekin jo hetken palvellut askarteluhuoneessa.

Jälkimmäisissä kuvissa tarjotin sellaisena kuin se meille tuli ja rasiaan ladotut sirpaleet, joista on tarkoitus tehdä mosaiikki.

Ensimmäinen maalikerros levitetty tarjottimen reunoille. Tässä kohtaa harkitsin vielä pari sekuntia alanko sittenkin ottaa mallia Marimekosta ja pyydän anoppia, joka on äärimmäisen taitava kuvioiden ja sivellinten kanssa maalaamaan minulle kopion tuosta alkuperäisestä tarjottimesta. Jos jokus toinen samannäköinen ja yhtä edullinen tarjotin kävelee vastaan, otan tämän idean käyttöön ja teen/teetän 
plagiaatin, ne kun ovat nyt kovasti muodissa (Marimekollakin vasta neljäs kohu menossa pienellä aikaa).

Pohjan tahrojen ei olekaan tarkoitus peittyä tässä vaiheessa, sillä ne peittyvät mosaiikilla ja laastilla sitten aikanaan. 

Sitten annettiin kuivua ja reilun vuorokauden päästä maalattiin reunat toiseen kertaan. Tästä vaiheesta ei ole kuvallista dokumentaatiota.

Seuraavassa vaiheessa päästään varsinaiseen mosaiikkityöhön käsiksi. 
Ei kommentteja: