sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Sukkatehtailua

Viimeaikaiset käsityöni ovat keskittyneet vain sukkien kutomiseen, en ole yksinkertaisesti jaksanut miettiä mitään muuta. Sitä paitsi sukkien tekemiseen on yksi hyvä syy, kun kerran yritän välttää uusien vaatteiden ostamista ja käyttösukkalaatikko alkaa muistuttaa reikäkasaa (tiedän, tiedän, se piti siivota jo tammikuussa, mutta kun ei vain ole huvittanut), voi asiaa korjata kutomalla itselleen uusia sukkia.

Työkenkiini sopivat sekä nuo yksiväriset beiget akryylisukat että ruskeansävyiset kirjavat. Pahasti epäilen, että nuo beiget eivät ole käyttömukavuudeltaan sitä suurinta mahdollista luokkaa, vaan ovat melkoisen hikiset, mutta kun väri oli täydellisen oikea. Langan merkistä ja sävystä ei ole mitään tietoa, koska se on perittyä ja kohta melkein kymmenen vuotta laatikoissani pyörinyttä. Itse asiassa aloitin tuosta toiset sukat (jotka vielä kesken), mutta purin ne kesken ja kudoin noista sitten ihan yksiväriset sukat. Harjoitelmassa ensimmäinen sinnepäin tehty kiilakantapää. Oikeaoppinen se ei ole, mutta toimii jotenkuten. Yritän jossain vaiheessa opetella sen oikeankin mallin.

Nämä jälkimmäiset ovat Novitan Puro batikia, jota oli tuossa taannoin tarjouksessa. Ensimmäiset sukkani, jotka kudoin toisin päin eli kärjestä aloittaen. Se olikin paljon helpompaa kuin kiilakavennukset kantapäähän. En edes yrittänyt saada raitoja menemään kohdakkain, joten yllättävän hyvin nuo menivät paikalleen yrittämättäkin. Langan menekki noin 60g eli kahdesta kerästä tulee kolmet sukat. Tätä samaa sävyä on siis jäljellä toinen kokonainen kerä ja se, mitä näistä sukista jäi jäljelle. Lisäksi on yksi kerä vaaleanpunertavaa samaa lankaa.
Kolmannet sukat ovat kesken, niistä kuvaa sitten kun valmistuvat. Ne ovatkin sitten todellista kierrätystä.

Ei kommentteja: