tiistai 26. huhtikuuta 2011

Keräilyerät

Tietoisesti en harrasta enää keräilyä. Jossain vaiheessa hankin ikäänkuin keräilymielessä kynsilakkoja ja minihuulipunia, mutta tuosta vaiheesta on onneksi jo päästy. Kokoelmat on otettu tavalliseen arkikäyttöön, niin kuin ne on tarkoitettukin, eikä niitä enää lisätä.

Sen sijaan tarkoittamatta ja tiedostamatta aloitan keräilyjä, jotka sitten muuttuvat joissan vaiheessa "täydentelyksi", vaikka ei tosiaan ole ollut tarkoitus kerätä mitään. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta toimivat vuoden pelit, joita ensin etsittiin sen takia, että meillä ei ollut ihan hirveästi pelejä, eikä eteenkään hyviä lautapelejä. Ja vuoden peli-tittelin voittajat yleensä ovat olleet luokiteltavissa hyviksi peleiksi. Jossain vaiheessa huomasimme kuin puolivahingossa koonnemme ne melkein kaikki - ja sitten tietenkin mentiin siihen täydentelyyn eli "kun ne kaksi vaan puuttuu, niin etsitään nekin". Nyt sitten vaan ostetaan joka vuosi ne uudet voittajat, niin pysytään ajantasalla.

Nyt vastaava on menossa sekä Mauri Kunnaksen että Tilda-kirjojen suhteen. Kunnaksia olemme hankkineet satunnaisesti tarjouksista (niitä on yleensä yksi kirja tarjouksessa Mammuttimarkkinoilla, toinen Sokoksen 3+1-päivillä ja kenties kolmas kirjakauppojen vuoden vaihteen alennusmyynneissä). Koska en tänä vuonna ole ostanut juuri mitään vaatteita, olen kohdistanut ostotarpeeni noihin Kunnas-kirjoihin. Niitä on tänä vuonna jo hankittu muutama, kuten alla olevista kuvista näkee.
Tuon kuvan kirjoista voi hyvällä syyllä kysyä, mikä ei kuulu joukkoon.

Tildoja en ole vielä hankkinut lisää, ehkä sitten taas kesäkuussa yksi ja jouluksi toinen (ja kas, sitten ne ovatkin kaikki tuolla hyllyssä). Käsityökirjoja ostin yhden, kun mielestäni sain edullisesti. Kirja esiintyy tuolla ylempänä, mikä ei kuulu joukkoon kuva-arvoituksessa.

Olen huomannut sen, että minulla on melkein poikkeuksetta yksi keräilyprojekti (sellaisiksi ne kai täytyy tunnustaa) kesken. Kun saan sen valmiiksi siirryn seuraavaan. Melkein osaan jo arvata, mitä Tildojen ja Kunnaksien jälkeen on vuorossa. Veikkaisin Disneyn piirrettyjä DVD-versioina, sillä niitä löytyy tuolta hyllystä ehkä 15, kun koko sarja taitaa olla noin 50 leffaa. Onneksi tavara ei maailmasta lopu ja sekä Kunnas, Finnanger ja Disney produktion tuottavat koko ajan lisää kerättävää.

Ei kommentteja: