torstai 29. heinäkuuta 2010

Chili con rouva Jälkikirjoitus

Tein vieraillemme vähän lennosta ruokaa, aikaa ei ollut paljon ja aineita vielä vähemmän, mutta koska ruoka saavutti suuren suosion, taltioin sen reseptin tänne.

Kyseessä on siis jonkinlainen chili con carne-sovellus...
Tarvitaan:

1 pss mexican vihanneksia Lidlin pakastealtaasta
n. 400g jauhelihaa (minulla oli naudan paistijauhelihaa)
1 ketsuppipullon jämät (2tl ketsuppia ja huuhteluvesi)
3 rkl Pirkan texmex hot dippiä (tämänkin purkin huuhtelin mukaan soosiin)
1 dl juustoraastetta (valio juustopikarista pastajuustoraastetta)
2 dl sweet chilikastiketta
½-1 tl chilijauhetta

Jauheliha ruskistetaan pannulla, kattilassa kuullotetaan vihannessekoitus niin, että suurin osa nesteestä kiehuu pois. Lisätään jauheliha kattilaan, kaadetaan perään sekä ketsuppi että tex-mex dippi ja huuhdotaan purkit pienellä määrällä vettä, huuhteluvesi lisätään myös kastikkeeseen. Kun seos on kiehunut n. 10-15 min lisätään juustoraasta, chilikastike ja tarkistetaan maku. Tarvittaessa lisätään chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoillaan raikkaan salaatin ja lisäkeriisin kera.

2 kommenttia:

Herra Kirjoitus joka ei edelleenkään muista salasanaansa... kirjoitti...

Ja oli muuten hyvää, nyt toivon että saisin joskus toistenkin tuota. Syy toiveeseen on se, että Rouvan kokatessa pataan menee jotain "reseptin" ulkopuoleltakin...

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Tuosta vois saada vähän väärän käsityksen - oletan kuitenkin sinun tarkoittavan mausteita ja muita pikkulisäyksiä...