perjantai 20. lokakuuta 2023

Ilta Hirvijärvellä 2 muuttui poluksi

Sain serkultani 150g fingerin vahvuisia sukkalankoja ja pyynnön kutoa polvisukat hänen toivomallaan mallilla. Sukat ovat menossa lahjaksi hänen äidilleen, minun kummitädilleni.

En yksinkertaisesti uskaltanut aloittaa varresta, vaan päätin, että teen sukkien teräosat varpaista aloittaen ja kun näen, miten pitkälle langat riittävät, teen varret ja yhdistän ne sitten jotenkin. Puikot Novitan koivuiset kulmikkaat 3mm.

Lankoina Adelia Fibersin Merino sock mystinen mustikka ja Seeprasukka Vanda. Mustikka-lanka oli todella löyhäkierteistä ja sen kanssa joutui olemaan tarkkana, että sai sen kulkemaan kokonaisena kutimessa. Seeprasukka Vanda taas solmuuntui ja takkusi todella herkästi - mikä tarkoitti, että senkin kanssa joutui tekemään melkoisesti töitä kun sitä vyyhdiltä kerälle purki.

Kun pääsin niin pitkälle, että oli aika vaihtaa lankaa, tajusin, että myös mallia on pakko vaihtaa. Tuo Seepra sukka -  lanka on niin lyhyillä pätkillä värjättyä, että sitä ei voi käyttää missään isommassa pitsikuviossa, joten sukanvarteen tulee yksinkertaisesti kuuden silmukan muurahaisen polku ja muutoin se on sileää neuletta. 

Aloitin sukat kärjestä ja kudoin ensimmäiseen sukkaan myös varren valmiiksi, jonka jälkeen totesin, että homma ei toimi. Purin varren ja terän liitoskohdan ja takkusin taas tuskaisesti, mutta pääsin kuin pääsinkin aloittamaan ensimmäiseen varteen terän. Toisen sukan kudoin sitten ihan oikein varresta varpaisiin. Tähän sukkaan aloitukseen 84 silmukkaa mustalla Fabelilla, joita sitten kaventelin samoilla kohtia kuin olin toiseen sukkaan tehnyt levennyksiä. Kuvaamisen hoiti Herra Kirjoitus, joka ei tällä kerralla jaksanut asetella sukkia kunnolla, joten näyttävät siltä kuin olisivat ihan eri paria, vaikka eivät todellisuudessa ole.
 
 
Kantalapun kudoin vahvistettuna 17+17 kerrosta, 34 kerrosta. Kantapohjaan kerrosta, kantalapun reunasta nostin 19 silmukkaa. Kavennukset joka toinen kerros, kunnes kavennettavilla puikoilla on 16 silmukkaa kummallakin. Tämän jälkeen sukan teräosa edelleen muurahaisenpolkua sivuun neuloen. Kärkeen normaalit sädekavennukset.



Niistä valmiista teristä täydensin sitten toiset sukat, jotka esittelin täällä, klik
 
Ja miten kävi sen langan kanssa? Tuon verran jäi. 
 

Näillä sukilla painoa 122g.  Lankaa käytetty vuoden alusta  2945g.

Ei kommentteja: