torstai 6. heinäkuuta 2023

Tein itse ja säästin

Yleensähän lausahdus "tein itse ja säästin" liitetään räkäiseen nauruun ja pieleen menneisiin monesti miespuolisten henkilöiden tekemisiin, joihin liittyy rakentamista, remontointia ja korjausta. Ihan aina se ei kyllä mene niinkään, vaan itse tekemällä voi todellakin säästää monissa asioissa ja youtube-videoista voi oppia monia asioita. Pitääkö perustella tarkemmin?

Meillä on Dysonin varsi-imuri, joka on palvellut meitä jo monta vuotta ja johon on ostettu varaosiakin pariin kertaan - arvostamme kovasti sitä, että siihen voi ostaa varaosia ja ne saa vielä suurimmaksi osaksi itse vaihdettua. Tällä kertaa kyseisen imurin moottoroitu suulakeosa lakkasi toimimasta ja Herra Kirjoitus kävi jo netistä tarkistamasta, että sellaisen saa ostettua varaosana, hinta 63€.

Hän myös purki suulaketta ja poisti kasan hiuksia vähän sieltä ja täältä - niihin syyllinen löytyy täältä, tuolin ja näppäimistön välistä, mutta niin kauan kuin hän sanoo ihailevansa pitkiä hiuksia, on siitä jokin hinta maksettava. Tässä tapauksessa se hinta on karvoilla täyttyvät viemärin suodattimet ja imurin telat. 
Herra Kirjoituksen löytämissä videoissa ei kuitenkaan näytetty suulakkeen purkamista kokonaan, ja hän oli jo tilaamassa uutta, sillä ensi vaiheen karvanpoisto ei auttanut asiaa. Minä kuitenkin intin, että jos vielä kerran katsottaisiin ja kokeiltaisiin erilaista hakusanaa googleen. En osaa sanoa, mikä hakusanavalinnoista nosti eteemme pandoran lippaan avanneen videon, mutta sieltä tosiaan löytyi video, jossa tee-se-itse - mies purki lähes vastaavan Dysonin suulakkeen ja poisti valtavan määrän karvoja. Tuo video osoitti meille, mistä löytyi se ruuvi, jota emme (tai Herra Kirjoitus ei ollut, hänhän sitä korjaustyötä teki minun toimiessa kannustusjoukkoina) olleet löytäneet. Kun varsin hankalassa paikassa telan sisällä ollut ruuvi saatiin auki ja telan pidikekin kokonaan irti, paljastui sisältä syy, miksi se ei enää pyörinyt. Pienen villakoiran verran tiukkaan kiertynyttä emännän karvaa. 



Kun nämä poistettiin, niin suulake toimi jälleen moitteettomasti ja ensi kerralla osaamme tarkistaa myös tämän paikan. Tee se itse - siivous säästi siis tällä kertaa meille 63€.

Ei kommentteja: