maanantai 31. heinäkuuta 2023

Huumaava heinäkuu

Jo kesäkuussa sanoin ei parillekin harrastetyökeikalle, minkä ansiosta kuvittelen, että minulla on jotenkin väljempi heinäkuu ja aikaa löhöilläkin. Mikäi vanhat merkit paikkansa pitävät, niin tuskin niin tulee tapahtumaan, mutta toivossa on hyvä elää. Kuten arvasinkin, kalenterin täyttymisestä pitävät muut huolen, kuten serkkuni pohjoisesta, joka kutsui itsensä yökylään maalle ja halusi haalia vielä sisarensakin mukaan. Juu, ei siinä mitään, ovathan he harvoja sukulaisiani, mutta minusta on kohtuullisen turhauttavaa, että yhteydenpito rajoittuu siihen, että he kutsuvat itsensä minun  (ja aiemmin äitini) passattavakseni, ei koskaan mitään vastavuoroisuutta kuten kutsua sinne päin käymään. 

1. viikko
Vain yksi viikonloppu, joka meni mukavasti töiden merkeissä. En osaa sanoa, vaikuttaako lomakausi, mutta kovin olivat leppoisia nämä viikonloppuvuorot. Äitiä kävimme katsomassa myös, kuten niin usein sunnuntaisin. Kelit ovat sateiset eli ei valitettavasti kauheasti innosta lenkkeillä, myös kutominen on kesätauolla, koska nyt vaan ei huvita. 

2. viikko
Alkoi lupaavasti vapaapäivällä, mihin kasasin sitten runsaasti kotihommia. Näin siksi, että tiistaipäivä on tavallista kiireisempi, työpäivä, jalkahoito ja peli-ilta kavereiden kanssa. Keskiviikkona hoidettiin edelleen kotihommia ja yöksi töihin. Torstaina kävimme katsomassa äitiä ja perjantaina jatkoin yövuorosta suoraan päiväksi töihin ja muutaman tunnin unen jälkeen vielä yhteen yövuoroon. Lauantai-aamuna menimme maalle, jossa vuorotellen satoi, paistoi, satoi ja paistoi ja me siinä välissä yritimme saada hommia tehdyksi. Onneksi sunnuntai oli aurinkoinen päivä, niin saimme pihahommat suunnilleen mallilleen. 
 
Erittäin tavallinen ja tylsä viikko siis, ei mitään suurempaa mainittavaa millään rintamalla.

3.viikko
Lomaa varsinaisista töistä ja harrastetöitä niiden sijaan. Harrastetyöpaikka on mukavan rauhallinen ja porukka aivan ihanaa, mutta siellä on yksi ongelma: herkut. Kaffepöytään ilmestyy tuon tuosta milloin mitäkin kastamista, tuliaista tai herkkua, joko jonkun yksittäisen työntekijän tai tyky-porukan järjestämänä. Pidä siinä sitten herkkulakkoa, kun pöydässä on mansikoita ja vaniljajäätelöä, suurinta kesäherkkuani. Suklaalevyn onnistuin jättämään pöytään, mutta mansikoita ja jäätelöä en.
 
Alkuviikko auringonpaistetta ja melkein hellettä, mikä sen ihanampaa. Niin kauan kuin aurinko paistaa, raahaan Herra Kirjoituksen ulos nauttimaan tai kärsimään auringosta. Loppuviikoksi on luvattu taas sadetta, joten auringosta kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti. Nautin aamuisista kävelyistä töihin auringon paistaessa ja lämmön hehkuessa iholla kun kaupunki on hiljainen, niissä hetkissä on jotain maagista ja rentouttavaa.
 
Maanantaina kävimme elokuvissa katsomassa Fast and Furious X:n, leffalippujen hinnat olivat taas kerran nousseet ja saivat nielaisemaan kolmesti. Kovin moni elokuva ei ole sen arvoinen, että olisin valmis maksamaan melkein 20€ sen näkemisestä, Fast and Furious nyt kuitenkin kuuluu niihin, jotka on melkein pakko käydä isolta kankaalta katsomassa (samaan listaan voi laittaa Mission Impossiblet, Bondit (ainakin ennen) ja Ihmeotukset-leffat). F&F X oli hyvin pitkälle sellainen kuin oletinkin; kumia poltettiin urakalla, autoja romutettiin kymmenittäin ja ammuksia käytettiin pienen tai vähän suuremmankin sodan verran. Toki siitä myös huomasi sen, että kyseessä on eräänlainen "täyte-elokuva", jolla rakennettiin sarjan suurta loppuhuipennusta, vähän samaan tapaan kuin Ihmeotuksissakin, ja tietenkin se jätettiin roikkumaan äärimmäisen inhottavaan cliffhangeriin eli käytännössä seuraava osa on pakko nähdä.  Melkein tekisi mieleni ehdottaa koko sarjan katsomista DVD:ltä, mutta voin veikata, ettei Herra Kirjoitus suhtautuisi tähän kovin positiivisesti. Nämä leffat kun on katsottu jo moneen kertaan, mutta Tähtien sodat odottavat edelleen hyllyssä. 

4. viikko
Aloitettiin viikko jälleen elokuvaelämyksellä. Kävimme Herra Kirjoituksen ja Ievuskaisen kanssa katsomassa Mission Impossiblen. Vaikka varsin viihdyttävä elokuva oli tämäkin, oli tässäkin sellainen aavistuksenomainen täytteen maku eli jäätiin odottelemaan kakkososaa tästä, jotta saadaan asiat loppuun. Toki Tom Cruisea katselee aina mielikseen, vaikka käsikirjoitus olikin kliseistä kliseisempi ja tapahtumat hyvin ennalta-arvattavissa. 
 
Torstaina ajeltiin Turussa hyvän ystävän seurana, kun hän kävi lääkärissä kuulemassa uutisia aivokasvaimensa hoitovaihtoehdoista ja matkalla poikettiin vielä vähän turisteilemassa ja syömässä eli kokonaisen tyäpäivän mittainen reissu 20 min kestäneen vastaanoton vuoksi. Toisaalta moni asia tuolla myös selvisi, joten ei se turha käynti ollut. Samaksi illaksi työkaverini järjesti urheilutreenit, pelleilimme pallon kanssa tunnin kaatosateessa ja olimme kaikki kuin uitettuja koiria. Siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi oli todella hauskaa. Huvittavasti sade alkoi suunnilleen samalla minuutilla kuin tunnin mittaiset treenit alkoivat ja jatkui koko ajan enemmän tai vähemmän sataen noin 55 minuuttia. Lenkkarit vaativat kolme päivää kuivuakseen kunnolla, sen verran tuolla oli märkää. Sateen positiivisena puolena se, että kukaan ei hosunut kameran kanssa ja sai keskittyä treenaamiseen kameran väistelyn sijaan.
 
Viikonloppukin kului töissä, muutenkin ja töissä käytiin, sekä normitöitä että yksi lyhyt päivä keikkatöitä mahtui tähän viikkoon. Seuraavat keikat vasta sitten elokuun lopulla. Sunnuntaina saapui sitten serkkumies yökylään maalle. Niin että kiirettä on pitänyt.

5. viikko
Maanantain vapaapäivää vietimme maalla äidin ja serkkumiehen kanssa, tutkittiin paikkoja ja vietettiin mukavaa aikaa yhdessä. Vaikka oli upeaa, siitä huolimatta oli takki aika tyhjä, kun kaupunkiin päästiin,  ja silti ehdin jopa kauppaan shoppailemaan "turhuuksia", joista oma postauksensa tuolla aiemmin.
Tiistaiksi takaisin töihin ja sitten taas pariksi vapaapäiväksi maalle puuhommiin. Viikonloppu menikin sitten taas töiden merkeissä, sunnuntaina tuli vieläpä muutama extratuntikin tehtyä.

6.viikko
Kuun viimeinen päivä ja pitkästä aikaa paluu tietokoneelle. En muista edes, milloin olisin vilkaissut henkilökohtaista sähköpostiani, puhumattakan blogin kirjoittamisesta. Samalla tuli hoidettua myös pankkiasiat, kun kerran tietokoneen avasi. Verottaja muisti oletetusti jälkiveroilla, mutta koska ne olivat tiedossa, ne oli jo budjetoitu, eivätkä aiheuttaneet sydämen tykytyksiä. Päivällä kotihommia ja yöksi töihin.


Talous: Päätin taas kerran ottaa itseäni niskasta kiinni ja koota kuukauden kuitit talteen, sillä olen huomannut että sekä touko- että kesäkuussa olen joutunut vähintään tuplaamaan budjettini siitä, mitä pidän normaalina. Lisäksi maksoin luotolla ompelukoneen huollon ja pari muuta isompaa kulua (vaikka maksoinkin luottokorttilaskun samassa kuussa pois), joten todelliset menot ovat vielä tätäkin suuremmat. Ja ihan tasan tiedän, että hintojen nousu vaikuttaa tuohon, mutta kyllä siihen vaikuttaa herkkuostosten määräkin, niitä on nyt sitten yritetty vähentää. 

Ruoka: 346,23€ (mukana kahden "vieraskäynnin" ruoat, lisäksi Herra Kirjoitus on lomaillut eli syönyt  
                           kotiruokaa, minkä vaikutus voi olla myös negatiivinen, koska työpaikkalounas on 
                           kohtuullisen hintava nykyään)
Herkut: 142€ (mukana 2 x pikaruokaa, tarjottavaa vierasvaraksi mutta myös itselle)
Tavarat: 108,33 (näissä mukana myös 25€ lahjakortti ja 2x moottorisahan teräketju yht 30€ sekä 3x    
                           rintaliivit n. 30€)
Bensiini (tässä vain osa kuluista, kaikista ei kuittia): 79,04€
Apteekki: 4,16€

Nämä kuitit todistavata aika koruttomasti sen, miten paljon ruoan hinta on noussut. Löysin edelliset kirjaukseni marraskuulta 2022, joka on vierailujen yms. suhteen ollut melko samanlainen kuukausi kuin tämä heinäkuu. Ruokamenoissa on liki 150€ nousua, mikä on mielestäni todella paljon. Se, että herkkuihin on mennyt vähemmän rahaa, ei kerro niiden halpenemisesta, vaan siitä, että niitä todellakin ostetaan meille vähemmän kuin aikaisemmin. Tässä kuussa on toki myös poikkeuksellisen paljon tavarahankintoja, esimerkiksi nuo rintaliivit, joista olen edelleen sitä mieltä, että tein hyvät kaupat.

Ei kommentteja: