maanantai 11. huhtikuuta 2022

Takatalvi ja tylsyys

Pari viikkoa jatkunut takatalvi jatkuvine lumisateineen ja loskakeleineen sai aikaan sen odotetun reaktion eli kun koti oli siivottu syntyi shoppailuhimo. Tämä on jotensakin selvä jatkumo siitä, että kun kelit on kurjat, en välitä olla pihalla ja sitten sitä eksyy joko selailemaan netissä epämääräisiä sivuja tai huomaamaan kotona turhia puutteita. Saattaa myös olla, että koin oikeudekseni palkita itseäni ikkunaremppa- ja siivousurakasta. 
 
 
Kyllähän nämä kaikki ihan tarpeellista on - tai ainakin melkein. WC-tuoksut ovat WC-raikastimien (eli  WC Duck fresh discien) ohella ne tuotteet, joita yleensä aina tylsyyksissäni lankean paikallisesta halpakaupasta ostamaan. Tyypillisesti ne maksavat tarjouksessa euron, joten niitä tulee aina ostettua oli tarvetta tai ei - ihan vaan varmuuden vuoksi. Tällä kertaa nappasin mukaani laventelin ja mandariinin tuoksua 4 suihketäyttöpakkauksen verran. 
 
Olen myös pitkään haikaillut meille kivaa pumppupulloa nestesaippualle - hetken jo kuvittelin löytäneeni ne, kun ostin lokakuusta tarjouksesta sekä mustan että valkoisen saippuapullon.Puolen vuoden käytön jälkeen aloin ikäväkseni yhä enemmän kiinnittää huomiota siihen, että valkoinen pullo ei ole oikeastaan valkoinen vaan luonnonvalkoinen ja että siinä oleva "metalli" on kullanväristä, kun kaikki muu ympärillä on teräksen/hopeanväristä. Nyt on sitten tyyliin sopiva pullo, joka on musta ja teräksenvärinen. 
 
 
Käyttämättä on edelleen se laatikollinen palasaippuoita, mistä johtuen sain kuningasajatuksen saippua-alustan hankkimisesta. Löysin muutaman juuri sellaisen, joita olisin halunnut, mutta 30€ ei vaan ole hinta, jonka suostun maksamaan saippua-alustasta. Unelmien saippuapidike kun olisi ollut teräksenvärinen metalliritilä samanvärisen lautasen päällä. Tämä valkoinen on - no, valkoinen - eli väreihin sopiva ja lisäksi se oli halpa, joten toimikoon tehtävässään aikakin siihen asti, että löydän sen täydellisen tai saippuat loppuvat. On se ainakin parempi kuin se muovinen turkoosi, joka olisi löytynyt kaapista valmiina. 
 
Valkoinen suihkuun ripustettava kori on myös hinta-laatukompromissi. En löytänyt mieleistäni suihkuun tulevaa pesuainekoria taikka -telinettä, mutta joku piti saada, joten ostin tämän. Tiedossa on jo etukäteen, että tuo ei tule kestämään käytössä kuin vuoden verran eli sen verran minulla on aikaa miettiä parempi ratkaisu.
 
Halusin myös kaktukset niiden vääränlaisten ja kuolleiden tilalle. On todella turhauttavaa huomata, että ikkunaremontti söi ikkunalaudan leveydestä tuuman verran. Se tarkoittaa sitä, että kasvit, jotka ennen ovat sopineet ikkunalle hyvin, eivät enää sovikaan, vaan tulevat pahoinpidellyiksi verhoilla, koska ovat niin lähellä ikknalaudan reunaa. Katsotaan nyt, miten tuossa käy, ovatko ne mitenkään elinkelpoisia - ainakin ne ovat kovasti pieniä, mutta kun valikoima oli tällä hetkellä surkea ja sitä, minkä olisin eniten halunnut (eli pääsiäiskaktuksen kirkkaanpunaisilla kukilla), en voinut ostaa, koska sille ei ollut paikkaa. 

Myös kosmetiikkavarastot täydentyivät runsaasti, vaikka ei olisi pitänyt, mutta koska hyvä tarjous ja muka aina tarpeellinen tuote, niin niinhän siinä kävi, että tulin tilanneeksi Dermosililta paketin pelkästään meille. 10 kpl dödöjä, joista viisi Herra Kirjoitukselle ja 5 minulle, hiuslakkapullo ja keittiösaippuan täydennyspussi ja tietenkin kasa näytteitä. Koko tämä koreus yhteensä 27€.
 


Näytteissä oli tarjolla jalkavoidetta, miesten kasvojenpesuainetta, keittiösaippuaa, aprikoosivartalovoidetta sekä BB-voidetta ja lisäksi setti sekalaisia näytteitä, jotka kuukuvat ns. "hyvän asiakkaan ilmaispakkaukseen". Ei siis edelleenkään tarvitse ihmetellä, miksi näytevarastoni kasvavat supistumisen sijaan.

Naamakirjan roskalavalta sain myös kassillisen lankoja, vaikka olin juuri päässyt vannomasta, että ei yhtään enää.

Kävin myös Kontissa etsimässä apua kukkaruukku ongelmaan, koska tarvitsisin yhdelle pitkälle kaktukselle korkeamman nykyisten kanssa yhteensopivan ruukun. Ruukkua ei löytynyt, mutta lankoja sen sijaan löytyi. Noita oli kaikkiaan melkein 2kg, mutta niistä sentään suurin osa menee Ievuskaiselle. 

Minulle jää vain pieni nöttönen, kaikki tuota pussia lukuunottamatta ovat sukkalankoja. Pussissa on osaksi valmiita pitsejä, joten perkaan ne pois ennen kuin annan langat Ievuskaiselle.

Samaa ruukkudilemmaa toisella kirppiksellä ratkaistessani päädyin ostamaan lisää turkoosia Brazil- lankaa, samaa, jota ostin sieltä joskus jo aikaisemmin. Sekä kasan koruja purettavaksi askarteluja varten. 
 
 
Yritän nyt puhua järkeä itselleni sen suhteen, että en tarvitse oikeastaan mitään lisää. Nyt pitäisi taas jälleen kerran olla kaikkea ja seuraavan tylsän hetken tullen löydän itseni selaamasta nettiä ja hankkimasta jotain. Onneksi näihin hankintoihin ei nyt mahdottoman ole mennyt rahaa, vaikka toisaalta myönnän senkin, että yhteenlaskettu summa (63€) yllätti suuruudellaan. Kuitenkin kaikki noita lankoja lukuunottamatta tulevat melkein samantien käyttöön ja osa niistä toivottavasti palevelle meillä pitkään, kuten vaikka saippuapullo ja saippua-alusta. 

Ei kommentteja: