lauantai 30. huhtikuuta 2022

Haasteellinen huhtikuu

Maaliskuu meni miten meni, ei kovasti kehumista oikeastaan missään suhteessa. Asunnossa on nyt kuitenkin uudet ikkunat ja kamalasti likaa ja sekasotkua. Talvi ei halua vaan antaa periksi ja lunta tupruttaa edelleen, vaikka mielestäni pitäisi olla jo se aika vuodesta, että aurinko ja lämpö voittavat, silmut alkavat turvota ja kaikki vihertää.
 
1. viikko
Maaliskuun lopussa asennettiin uudet ikkunat, joten huhtikuun alkupäivät kuluivat pitkälti rätti kädessä ja pyykkiä pesten, jotta saimme asunnon siivottua ja sen suojaukseen käytetyt lakanat pestyä. Teimme kunnon suursiivouksen, koska en ole käteni kanssa pystynyt siivoamaan kunnolla sitten tammikuun alun. Nyt tuli sitten kluutattua kunnolla, pestiin niin peitot, päiväpeitot kuin verhotkin, samoin ikkunat ja kukkaset. 

2.viikko
Se on sitten viimeinen kevennetyn työn viikko käsillä. Turha sanoakaan, että jään kaipaamaan tätä lisääntynyttä vapaa-aikaa, jota en tokikaan ole osannut käyttää riittävän tuotteliaasti, mutta uskon sen toimineen korvien välin kannalta erittäin tehokkaasti. Lakkouutiset täyttävät uutissyötteet ja kovaa propagandaa käydään puolin ja toisin - jotenkin on alkanut tuntua siltä, että lakosta tulee vielä pitkä ja riidasta raastava. 

Maanantaina viimeistelin asunnon siivouksen pesemällä kylppärin ja siivousrätit. Tiistaille jäi enää pari koneellista pyykkiä ja keskiviikkona on sitten lakanoiden mankelointi. Torstain ja perjantain aikana asennettiin sälekaihtimet, jonka jälkeen sai lopultakin kantaa kaikki vinttiin varastoidut tavarat takaisin asuntoon ja todeta, että remontti on meidän osaltamme loppuun käsitelty.
 
Käden suhteen kävin viimeistä kertaa näytillä lääkärillä. Käsi on edelleen liikerajoitteinen, mutta muuten kuntoutunut hyvin. Lisää fysioterapiaa on luvassa. Työt pääsen aloittamaan normaalilla tahdilla ensi viikolla kuten olen jo alustavasti sopinutkin. 

Viimeistä "vajaaviikkoa" juhlittiin roskaruokailemalla, sillä töissä olen kiltisti elänyt rahkalla/jogurtilla ja marjoilla. Kävimme myös leffassa katsomassa uuden Ihmeotukset elokuvan, joka oli selkeästi jonkinlainen välipala suurta huipennusta odotellessa. No, ihmeotuksia riitti, pahikset olivat pahoja ja hyvikset tietenkin voittivat. Voisin kuitenkin mennä katsomaan kyseisen pätkän toisenkin kerran, mutta ehkä jättäisin tällä kertaa sen karkkipussin ja sipsit väliin.

3. viikko
Ensimmäinen täysipäiväinen työviikko on pääsiäisviikko. Pari ensimmäistä aamuvuoroa tuntuivat kyllä vievän mehut ihan totaalisesti, onneksi pidentyvät päivät ja valoisat illat antavat valheellisen kuvitelman siitä, että vapaa-aikaa olisi edelleen kohtuullisen runsaasti, vaikka todellisuudessa sitä ei ole. Onneksi neljän aamun jälkeen on pari vapaata eli pääsee hetkeksi vetämään henkeä. Yritän olla suunnittelematta niihin päiviin ihan mahdottomasti ohjelmaa lenkkeilyn ja pihalla olemisen lisäksi. Yleensä tämä ajatus tarkoittaa sitä, että minulla on kohta pitkä lista nämä ainakin pitää tehdä asioista.

Edelleen olemme koettaneet pysyä ruodussa ruokailujen suhteen. Minä olen päivät tyhjentänyt marjoja pakasteesta sekä niiden kanssa rahkaa, lisäksi nutrilett-pusseja ja porkkanoita. Illalla sitten olemme syöneet jotain ruoantapaista ja yllättävän hyvin olemme pysyneet ruodussa. Koska pitkäperjantai on paastopäivä, oli torstaina sitten "pizzaperjantai". Olen puolen viikkoa nähnyt unta tonnikala-pizzasta, unelma, jonka päätin nyt sitten tilipäivän kunniaksi toteuttaa. En enää jaksa urputtaa siitä, miten puolikas työaika vaikuttaa palkkaan. Ketuttaa, mutta kyllä mulla silti kahteen pizzaan on varaa. Ja myös seuraaviin kahteen ja kalliisiin kakkuihin - näitä en edes laske, sillä lunastin lupaukseni ja tarjosin ystäville kahvit - ja niiden jälkeen vielä burgereihinkin. Käytännössä siis pääsiäinen meni roskaruoan merkeissä ihan tyystin. Kolotus selässä ja alavatsalla viestittää syytä herkkuhimoon.

Lakkorintamalta tuli jälleen siirtouutisia - lakko ei alakaan 15. päivä, vaan 20. päivä, mikä tarkoittaa sitä, että kohta emme lakkoile ollenkaan, kun sitä aina vaan siirretään. Tarkistin työvuoroni lakkoajan osalta ja kohdalleni iski "lottovoitto" eli minulla on sinä aikana vain yksi työvuoro, jolloin ei tarvitse tulla töihin, muut vuorot menevät todennäköisesti suojelutyönä eli olen töissä aivan normaalisti. Se siitä lisävapaasta sitten.

Olen huomannut, että keskeneräisyys vaivaa minua. Ainahan se on vaivannut - en pidä matkalla olosta, vaan olen tyytyväinen vasta perillä tai kun homma on valmis. Tämä sama pätee kaikessa, kodissa, työasioissa, käsitöissä, vasta valmis on hyvä.

4.viikko 
Yhtäkkiä onkin kevät ja lämpö tulvehtii kaikkialla, aurinko paistaa ja linnut laulavat kuin hulluksi tulleina. Pari työpäivää viikon alkuun, joista jälkimmäinen meni äärimmäisen odottavissa tunnelmissa lakon suhteen. Sitten kun kaikki oli suunnilleen sovittuna, niin tulikin todellinen anti-kliimaksi ja lakon peruminen. Myönnetään, olin haaveksinut edes parista ylimääräisestä vapaasta, mutta siihen katosivat sitten nekin. Seuraavia toimia odotellessa. 
 
On jälleen se aika kuukaudesta, että ruoka on pelkkää roskaruokaa ja karkkia. Tosin tein kaupasta sipsejä ostaessani pari huomiota, jotka saattavat hillitä sipsin himoa jatkossa: niiden hinta on noussut ihan tolkuttomasti ja toisekseen ne eivät maistuneet miltään. Ei siis kannata ostaa. 

Vapaapäivän pyrin hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti: siivosin, hoidin pari arviointikeikkaa, kävin hierojalla ja loppujen lopuksi houkuttelin Herra Kirjoituksen kanssani kiertämään kirpputoria ruukkujahdin merkeissä. Lopputulos ruukkujahdista ei ollut ihan se, mitä alunperin etsin, mutta varsin toimiva ratkaisu niistä maalaamalla tuli. Lisäksi sorruin ostamaan muutakin: itselleni Rakas villasukka-lehden, ostoslistalla roikkuneen pulloharjan ja kummipojalle joululahjaksi Ässät-kaulahuivin. Käytännössä noista tuo sukkalehti on turhake, mutta uskon sen tarjoavan monta iloa ja inspiraatiota rakkaan harrastuksen parissa. Samalla tuli todettua se, että kirppiksille ei tarvitse taas hetkeen mennä, nyt on aika pistää ostohousut kaappiin ja kaapin ovi lukkoon. Sijoitin näet itseeni ja otin vuoden mittaisen Rela-hierojien kanta-asiakkuuden, joka antaa 50% alennuksen heidän hieronnoistaan. Niihin käytän ensi alkuun työnantajan tarjomat e-passirahat ja lopun edestä sitten omiani. Ajattelen näet käyväni hierojalla säännöllisesti vähintään pari kertaa kuussa tästä eteenpäin. Laskeskelin, että jos jätän karkit ja roskaruokailut vähemmälle, en joudu ihan hirveästi tinkimään muusta ja silti kuluerä on suunnilleen sama.

Viikon raskaana lopetuksena oli maalla naapurimme hautajaiset. Vaikka hän oli sairastanut jo pitkään ja asunut pitkään samassa hoitokodissa, jossa isäkin viimeiset aikansa oli, oli hänen poismenonsa silti yllätys. Jälleen kerran ollaan oman vanhenemisen ja kuolevaisuuden äärellä. 

5.viikko
Vapaapäivän kunniaksi tein pitkän työlistan, ja sain kuin sainkin hoidettua kaikki listalla olevat asiat, joista yksi tärkeimmistä oli viikkosuunnitelman tekeminen. Tähän suunnitelmaan kuului mm. passikuvien ottaminen (hoidettu), passihakemuksen täyttäminen, fysioterapiakäynti ja auton katsastus. Kuun viimeisenä päivänä voin todeta, että kaikki listalla olevat asiat tulivat hoidettua, auto on katsastettu, passia haettu ja jopa vakuutusyhtiöön sain vihdoin ja viimein lukuisten valitusten jälkeen yhteyden. Eli sekin asia on nyt sitten kunnossa sekä korvausten että fysioterapian osalta. Positiivinen yllätys oli, että he huomioivat myös harrastustyöpaikkojen tulot korvauksissaan. Harrastustyörintamaltakin on positiivisia uutisia; jatkan harrastustöitä toukokuun aikana. En voi kiistää, etteivätkö tulossa olevat vakuutusyhtiönkorvaukset ja harrastuspalkat lisäisi turvallisuuden tunnetta kaikkien hintojen noustessa ja ylityö/vuoronvaihtokiellon purressa lisäansioihin. Lankahuoltokin on turvattu (jos ei se sitä ollut jo ennenkin), sillä sain lahjoituksena useamman kassilisen lankoja. Vastaavasti lahjoitin pois pari kassillista kukkaruukkuja ja kassillisen kankaita. 

Vappua juhlimme förskottiin käymällä elokuvissa katsomassa The Lost Cityn. Sellainen kevyt seikkailuleffa. Varsinaisena vappuaattona herkuttelimme katkarapuleivillä ja serkkuni Rusetin tekemillä munkeilla ja simalla.

Muuta
Kaikista vannomisista huolimatta tein omaan piikkiin myös Dermosil-tilauksen. Dödöjä meidän dödön suurkuluttajalle ja myös itselleni, koska ne alkoivat olla vähissä ja olivat tarjouksessa. Turha mainitakaan, että kasasin myös mahdollisimman ison setin näytteitä mukaan, sillä tarjolla oli edelleen niitä "tarpeellisia": meikkivoidetta, kasvopesua, keittiökäsisaippuaa. Samoja näytteitä on kulkenut kasakaupalla tänne päin myös muissa tilaamissani Dermosil-paketeissa eli kohta hukumme näytteisiin.

Saapuneet tavarat: laatikollinen käyttökosmetiikkaa ja kasoittain näytteitä, kassikaupalla lankoja, runsaasti kodintavaraa, villasukka-lehti, useampia kaktuksia, suojaruukkuja. Tässä kuussa ei todellakaan voi ostoslakosta puhua, nyt on shoppailtu kunnolla. Se toivottavasti riittää hetkeksi.

Ei kommentteja: