keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Vetoketjuja ja kengännauhoja

Tein itselleni ostoslistaa loppuvuodeksi. Listalla oli hyvin mielenkiintoisia asioita kuten kahdet kengännauhat ja kaksi ulkotakin vetoketjua. Muusta syystä ryhdyin siivoamaan nauha- ja vetoketjulaatikkoani, en siis varsinaisesti etsinyt sieltä ostoslistan asioita. 

Aika uskomattomasti sai  kuitenkin vetää kaikki nuo edellämainitut asiat hankintalistaltani yli. Laatikosta löytyi käyttökelpoiset kengännauhat molempien kenkiin - eivät ne toki kaikkein täydellisimmät olleet, mutta aivan riittävän toimivat siihen, että ne voi ottaa käyttöön. Niinpä vaihdoin ne vanhojen katkenneiden tilalle. Vanhat tietysti pyykkiin odottamaan uutta mahdollista käyttöä. 

Samaisesta laatikosta löytyi myös vähän liian pitkä punainen takkiketju. Päätin, että se on riittävän lähellä ruskeaa takkiani -  joka on löytö naamakirjan roskalavalta  ja jonka vetoketju ei toiminut kunnolla - ja ompelin sen takkiin. Ompelen nykyään kaikki vaikeat vetoketjut näin eli en ratko vanhaa vetoketjua pois, vaan ompelen uuden vanhan sisälle. Ompeleminen on tällä hetkellä muutenkin niin hidasta, että en jaksanut käyttää tunteja siihen, että ratkoisin vanhan vetoketjun pois, harsisin uuden tilalle ja ompelisin sen sitten kiinni. Tuon saa sitten tarvittaessa nopeasti poiskin.


Livenä tuo värikontrasti ei ole ihan noin jyrkkä, mutta minulle se on ihan sama, jos se jotain häiritsee, niin antaa häiritä. Kyseessä on kuitenkin paksu talvitakki, jota käytetään keleillä, jolloin pääsääntöisesti pidetään sekä vetoketju että sen peittävä tuulilista kiinni eli vetoketju ei siis juuri näy muille kuin minulle.

Herra Kirjoituksen vanhaan rakkaaseen parkaan ratkoin vetoketjun tuunausta varten saamastani nahkatakista. Tämäkin meni samalla kaavalla eli aloitin liian pitkän vetoketjun istuttamisen takin alaosasta vanhan ketjun sisäpuolelle ja yläosasta leikkasin ylimääräisen pois. 


Nyt jäljellä on sitten enää jonkun kymmenen sentin pätkät vetoketjua, joiden hyödyntämistä mietin vielä. Myönnettäköön, että hiuspanta - tai kaksi, koska materiaalia olisi kahteen-  houkuttaisi kovasti, mutta katsotaan, tuleeko niistä loppujen lopuksi mitään.

Ei kommentteja: