maanantai 14. helmikuuta 2022

Materiaalinhaalinta

Paikallinen materiaalipankki järjesti ilmaispäivän, minkä seurauksena minäkin päädyin  sinne jonotamaan omaa penkomisvuoroani. Tosiasia on, että en olisi tarvinnut mitään uutta materiaalia, tavaraa tai romua, mutta niin vain kannoin kotiin puoli kassillista tavaraa - ja lohdutin itseäni etten ollut edes ahne, sillä useampi ihminen kantoi sieltä pois pari kolme kassillista.
 
Valitsin mielestäni tavarat huolella. Poimin mukaani kolme poppanaa ja kanavatyön ajatuksella, että niistä saisi puunkantotelineen ja laukun. Kasa sukkalankoja on itsestään selvyys; räsymattosukkaa totta kai. Muut langat (terracotan, petroolin ja oranssin) otin mukaan pitsikorvakoruja varten, Punaisen sametin nappasin ajatuksella, että sillä voisi korjata imurin pehmusteen, kaarituet ovat rintaliivien korjausta varten ja napeillehan on aina käyttöä. 

Herra Kirjoitus lupasi auttaa minua noiden puunkantotelineiden tekemisessä. Kanavatyölaukku kaipaa vielä vähän kehittelemistä, sillä mukaan ottamani materiaalit eivät sopineetkaan siihen niin kuin olin ajatellut. 

Kantotelineessä on kaksi vaihtoehtoa, joko mallia Finlaysonin kantoräsy, jossa on hihnakahvat ja sitten sellainen, johon tehdään puusta kahvat ja pohjatuet. Finlaysionin kantoräsy näyttää tältä ja maksaa 80€.
 
Alla oleva kuva toimii inspiraationa tuohon viimeksi mainittuun. Tajusin juuri, että meiltä löytyy maalta sopivaa ohutta vaneria tuohon pohjaksi. Nyt pitää vaan keksiä, mistä tehdään kantokahvat, vaikka veikkaan maalta löytyvän jonkun sopivan harjanvarren, josta ne saa tehtyä.

Napeille en tosiaan vielä ole keksinyt käyttöä, mutta ainahan niitä tarvitsee.

Ei kommentteja: