tiistai 9. maaliskuuta 2021

Sukkien muodomuutos

 Isältä jäi lukemattomia pareja villasukkia, joita muiden muassa minä olin hänelle kutonut. Käsittämättömästi en vain onnistunut niitä löytämään sillä hetkellä kun serkkuni pyysi kutomaan miehelleen sukkia, jotta tämän ei tarvitsisi luvattomasti käyttöönottaa hänen sukkiaan. Tarjosin alkuun isältä jääneitä sukkia, vaikka ne olivatkin parin numeron verran liian isoja. Muutaman parin vein heti heille, yhdet jäivät minulle korjattavaksi ja jahka selviän tilaussukistani teen hänelle kokonaan uudet sukat. 
 
Noiden isän sukkien kanssa kun kävi niin, että en onnistunut löytämään hänen jälkeensä pakkaamistani kasseista muuta kuin jokusen parin ja nekin osin parsittuja, vaikka tiedän aivan varmasti hänellä olleen kunnollisiakin sukkia ison kasan. Onneksi tosiaan ensihätään kelpasivat nuo "vähänkäytetyt" ja välitöinä pienensin sitten vielä yhden parin, koska pelkät terät purkaa ja kutoo nopeammin kuin koko sukan. 
 

 
Yllättävän paljon sukat muuttuivat tuolla korjauksella, kuvassa ylempänä alkuperäinen ja alempana pienennetty versio. Terät on purettu kantalappuun asti ja kudottu siitä uudelleen. Sukista purettujen lankojen kaverina on ohut harmaa sukkalanka, purkulankaa sekin. Edelleen olen menossa epätoivoisessa yrityksessä tyhjentää lankavarastoja kerä ja keränloppu kerrallaan. Kun nämä kuluvat puhki ja jos varsia on vielä jäljellä, kudotaan sitten kokonaan uudet terät.

Ei kommentteja: