tiistai 30. maaliskuuta 2021

Kosmetiikan tyhjentyneet 1/21

Vaihdoin otsikoinnin kuvaavammaksi, koska tosi asiassa nykyään suurin osa meiltä poistuvasta kosmetiikasta on tyhjentyneitä tuubeja. Joskus kauan sitten osa oli todellakin poistoja eli roskiin menevää tavaraa. Vaikka edelleen tuubeja, purkkeja ja purnukoita on liikaa, ei hävikkiä kuitenkaan tule niin paljon, kun ei osta mitään lisää.

Tavoitteena oli yksinkertaisesti tyhjentää 21 purkkia ja 21 näytettä tämän vuoden aikana. Ensimmäisen neljänneksen luvut ovat seuraavat.


Ensiksi akilleen kantapääni, näytteet. Kun ottaa oikien kunnolla itseään niskasta kiinni, onnistuuhan se. Tässä kasassa siis 2x 3 erilaista suihkugeelinäytettä, yksi yksittäinen suihkugeeli, 4 käsi/keittiösaippua näytettä ja 5 erilaista vartalovoidetta. Kaikki dermosilin. Yhteensä siis 16 näytettä käytetty.

Peruskosmetiikasta koostuvat nämä ensimmäiset tyhjentyneet. Shampoota, kasvorasvaa, käsidesiä (joka on nykyään perustuote, kun ennen sitä käytettiin lähinnä ulkomailla), perusvoidetta meikinpoistoon ja kolme minihuulipunaa. Huulipunankin käyttö on vähentynyt huomattavasti jatkuvan maskin käytön vuoksi.

Seuraavatkin ovat sitten tätä tavallista peruskosmetiikkaa. Herra Kirjoituksen suihkugeeli ja dödö, täyttöpullo käsisaippuaa ja hammastahna, Apobasea meikin poistosta ja kaksi minihuulipunaa.



Suurin osa on tässäkin setissä sitä peruskauraa eli dödö, suihkugeeli ja meikinpoistossa käytetty voidetuubi sekä pari minihuulipunaa ja puuteri. Vähän erikoisempaa on Oriflamen vitamiiniboosteri, joka alunperin oli tarkoitettu kasvoille, mutta minä käytin sen jalkojen rasvaukseen. Näiden lisäksi kolme Dermosilin vartalovoidenäytettä.


Tavallista tavaraa ovat myös nämä seuraavat: Laveran meikkivoide, Dermosilin ripsiväri, Yves Rocherin minihuulipuna ja kuusi suihkugeelinäytettä.

 
Poistoon lähtivät myös kuvat kynsilakat, kaikkiaan 20 kpl. Näistä 16 lähti edelleen käytettäväksi henkilölle, jolla on tarvetta ja 4 kappaletta roskiin, kuivahtaneina tai tyhjinä. Samaan osoitteeseen lähti myös kasa kynsileimalaattoja ja kynsitarra-arkkeja. Eli siis kerrankin myös ihan aitoja poistoja, ei pelkkiä tyhjentyneitä.


Yhteensä käytetty 25 näytettä ja 44 purtiloa.

Ei kommentteja: