maanantai 8. maaliskuuta 2021

Juurespussiaskarteluja

Tarkoituksellisesti olen pyrkinyt viime aikoina käyttämään kaikkea varastoihini kertynytttä, olkoon kyse niin kuivaruokavarastoista, kosmetiikasta kuin askartelutarvikkeistakin. Melko pitkään olen hautonut varastoissani juures- ja hedelmäpusseja, joista osan nappasin mukaani maalta, osa oli omasta käytöstä kertyneitä. Pesin pussit 60 asteen lämpötilassa pesukoneessa, koska halusin varmistaa niiden puhtauden ja aivan hyvin kestivät tuon.

 
Netistä löytämieni ohjeiden perusteella tarkoitus oli ommella muutama kattilanpesin ja sen lisäksi työstää jotain kranssinkoristeeksi sopivaa. 

Pussien koosta ja materiaalista riippuen leikkasin ne neljäksi tai kuudeksi palaksi, taittelin paloista sopivan kokoisia ja ompelin ympäri siksakilla ja suoralla ompeleella. Pesimien nauhat ovat nekin kierrätettyjä, valkoiset lakanansaumoja ja punaiset jostain talteen otettua satiininauhaa. Osa jää meille, osa menee serkulle ja muutama ylimääräinen jää vielä etsimään kotia.

Kranssipohja on vanha. Kranssiin käytin keltaista verkkopussia. Pienempiin kukkiin käytin n. 15cm korkeaa suikaletta, jonka taitoin kaksinkerroin ja rypytin kukkaseksi, isommassa kukkasessa on sisemmällä tuollainen pienempi kukkanen ja ulkokehällä n. 20cm korkuisesta suikaleesta tehty kukka. Rusetti on tehty hedelmäpussin verkosta. Kukkien keskustana ovat isot paljetit (vanhaa varastoa), jotka kiinnitin kaksipuolisella teipillä, strassit ovat nekin vanhoja, valmiiksi teippipohjaisia, punaisia pistelin kukkien keskustan ympärille ja kiiltäviä muualle vähän sinne tänne. Ripustin kranssin suoraan oveen tuomaan kevättä.

Ei kommentteja: