tiistai 4. huhtikuuta 2017

Vähemmistösukat

Yksi kerä ja kolmannet sukat, jotka eräs tuttava osuvasti nimesi vähemmistösukiksi. Lankoina siis seiskaveikkaa harmaana ja sateenkaaren väreissä.

Resorissa silmukoita on 48 eli 12 puikoilla, sileää osaa varten lisäsin kaksi per puikko eli raita osa on kudottu 14 silmukkaa puikolla ja kahden silmukan vaihtelulla siis kaksi harmaata, kaksi sateenkaarta, kaksi harmaata jne. Kantapää ristiinvahvistettua perusmallia. Reilut kaksi väriraporttia per sukka tuohon meni sateenkaarta, kun sukkien koko on noin 38/39.


Kiilakavennukset meni vähän niin ja näin ja viimeiset kavennukset oli pakko tehdä pohjaan reunan sijaan, jotta sain raidat menemään tasan. En kyllä käsitä, miten muut ovat saaneet nuo toimimaan - paitsi tietenkin käyttämällä kiilakantapäätä, kuten yhdessä mallissa näin tehdyn.

Nämä ovat varsin paksut ja lämpimät sukat, koska lankahan on liki koko matkalla kaksinkertainen, vain resori ja kärki on tehty yhdenkertaisella langalla. Sukat ovat menossa lahjaksi, mutta vasta kesemmällä. Uskon saajan kuitenkin olevan tyytyväinen, koska hänen työolosuhteensa ovat varsin kylmät.

Lankaa jäi vielä ihan pikkunöttöset, mutta niin vähän ettei niistä saa aikaan kuin pätkän raitaa

Ei kommentteja: