maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pohojanmaan kautta

Jotenkin aina mielessäni Jussi-paita ja Pohjanmaa yhdistyvät yhteen, joten myös Jussi-paidan tyypillisin väritys viininpunainen ja vaaleanharmaa assosioituvat myös Pohjanmaahan. Ei siis liene ihme, että vaikka sukat eivät olekaan sitä oikeaa Jussi-mallia eikä kuviona ole salmiakkeja, niin siitä huolimatta nämä vaan jotenkin kuuluvat lakeudelle.

Näissä sukissa on nyt sitten testattu montaa asiaa ja käytetty useampa lankaa. Suuosan viininpunainen on Lauria, jolle voisin antaa  lankana monta plussaa, oli helppo kutoa, hyväntuntuista käteen jne. Lauria oli jämänä juuri sen verran, ettei se riittänyt sukkiin yksinään tai edes toisena värinä, sama juttu oli harmaiden kanssa, jotka ovat jämiä lankakorin pohjalta, suuosassa seiska veikkaa ja loput jotain mysteeriä.

Sen verran sentään olen älynnyt, että jokainen kerän jämä on puolitettu tarkaan tasan, mutta kun Lauri loppui, niin tilalle ei löytynytkään ihan samanvahvuista, vaan hiukan ohuempi täysin saman värinen lanka. Näppärästi päätin, että who cares, hullu ei huomaa ja viisas ei virka, vaikka sukan terässä oliskin viininpunaiset raidat vähän ohuemmalla langalla tehtyjä. Niinpä sitten tikkusin sukan valmiiksi. Päästyäni toisessa sukassa samaan kohtaan sainkin loistoidean kokeilla, miltä se näyttäisi, jos kuitenkin pistäsin langan kaksinkerroin. No juu, turha sanoakaan, että se näytti aikas paljon paremmalta...


Niinpä sitten kudoin toisen sukan loppuun ja purin sen ensimmäisen teräosan aloittaakseni sen alusta niin, että teen ne viininpunaiset raidat kaksinkertaisella langalla - turhauttavaa, mutta itsepä tämän valinnan tein.

Sukissa on varressa 4 x 15 silmukkaa, koska valepalmikko on viidellä jaollinen. Teräosassa on 6 palmikkokuviota eli 30 silmukkaa päällä ja 26 silmukan sileä neulos alla eli tasan jaettuna 14 silmukkaa puikolla.

Menevät onneksi arkikäyttöön, joten uskoakseni saaja on tyytyväinen. 

Ei kommentteja: