lauantai 8. huhtikuuta 2017

Tervetuloa takatalvi

Jouduimme perumaan tälle päivälle tarkoitetun peli-illan Herra Kirjoituksen sairastumisen takia. Se taas tarkoitti sitä, että minulta vapautui runsaasti aikaa johonkin muuhun. Myönnetään, että paljon mieluummin olisin ollut siirtelemässä nappuloita, heittämässä noppaa tahi pohtimassa sijoitanko seuraajani kaupunkiin vai luostariin. Olosuhteille nyt vaan ei voi mitään ja niillä korteilla on pelattava, jotka käteen annetaan.

Niinpä sitten pesin makuuhuoneen ikkunat, siivosin sen muutenkin ja sisustin kevätkuntoon. Tällä kertaa vuorossa oli vihreä päiväpeite ja  valkoiset hieman ruskeaa sisältävät verhot, tyynyt sitten tietenkin verhojen kanssa samaa sävyä. Varsinainen syy muutokseen oli pimennysverho, sillä jo jonkun viikon ajan makuuhuoneessamme on ollut turhan valoisaa sekä aamuisin että iltaisin. Kaivelin nyt sitten samalla tuon pimennysverhon esiin talvisäilöstään, tuuletin ja laitoin paikalleen. Ensi yönä ei pitäisi enää valon vaivata.

Työhuonekin tuli siivottua ja ikkunat pestyä, Herra Kirjoitus vaan halusi edelleen jatkaa samalla matolla ja verhoilla, joten palautin ne kiltisti tuuletuksen jälkeen takaisin.

Samaan hyömyyn sitten puhdistin talvikengät ja sijoitin ne talviteloille sekä kaivelin kesäkengät esiin. Koska olen jo aikaisemmin pessyt tai tuulettanut talvitakit ja kesävarastoinut ne, on enemmän kuin todennäköistä, että takatalvi lumineen ja pakkasineen iskee hyvin, hyvin pian.

Päivän huipensin puhdistamalla viemärit eli kaatelemalla niihin soodaa ja etikkaa. Kovasti kuohui ja näytti valkoiselta, toivottavasti se riittää takatalveksi eikä sitä ihan oikeaa lunta ja pakkasta enää saada näillle leveysasteille.

Ei kommentteja: