keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Se toimii sittenkin - testattu siivousniksi

Netin ihmeellinen maailma tarjoaa mitä uskomattomampia vinkkejä ratkaisuiksi kaikkiin mahdollisiin elämän ongelmiin. Osa noista nikseistä on toimivia, osa aivan katastrofeja, joilla ei saa kuin pahaa aikaiseksi ja osa sitten sitten jotain siltä väliltä. Tämän vuoksi olen kohtuullisen epäluuloinen niksien tuloksista, enkä aina ole kovin innokas kokeilemaan niitä.

Nyt kuitenkin päätin tehdä poikkeuksen, sillä luin tälle siivousniksille ylistäviä kommentteja sekä englanninkielisiltä että suomenkielisiltä sivuilta. Kun tarvittavat materiaalitkin löytyivät kotoa ja tilanne kylpyhuoneessa oli suhteellisen epätoivoinen, päätin kokeilla. Enkä totisesti katunut kokeiluani, vaan päätin, ettei meille koskaan enää osteta mitään mrMuscleja ja CillitBangeja - jatkossa hoidan siivoukset aina tällä metodilla. Perusteluina tähän uuteen pesuaineeseen siirtymiseen voin käyttää esimerkiksi sitä että se on edullisempi, ekologisempi ja helppokäyttöisempi kuin nuo edellä mainitut kemikaalit.

Mitä sitten tämä ihme aine on? Yksinkertaisesti etikkaa ja (halpaa) tiskiainetta - tässä kohtaa ei kannata satsata kalliiseen pesuaineeseen, vaan ostaa halvinta, se toimii aivan yhtä hyvin.

Tarvitset:
Suihkepullon
225 ml puhdistusainetta (esim. tiskiaine)
225 ml lämmintä viinietikkaa

Itse asiassa mikä tahansa määrä on ok, kunhan sekoitussuhde pysyy samana. Meillä ei ollut kuin vajaa desi omenaviinietikkaa, joten käytin sen ja erään legendaarisen Alion lopun (mihin palaan myöhemmin).
  1. Kaada puhdistustusaine suihkepulloon
  2. Lämmitä viinietikka mikrossa tai liedellä. Etikka on oikean lämpöistä silloin, kun se ei polta vielä kättä.
  3. Kaada viinietikka suihkepulloon.
  4. Sekoita aineet varovasti pyörittäen, älä ravista, ettei aine ala vaahtoamaan.
Suihkuta ainetta likaantuneelle alueelle reilusti,. Virallisen ohjeen mukaan pitäisi hieroa sienellä ja antaa vaikuttaa 30 minuuttia. Minä en käyttänyt sientä ja vaikutusaikakin oli vain n. 10 minuuttia ja silti tuli puhdasta. Huuhtele pois kylmällä vedellä.

Ainoa negatiivinen asia tässä on etikan haju, joka on suihkutteluvaiheessa melkoisen voimakas, mutta haihtuu kyllä varsin nopeasti eikä ole ollenkaan yhtä henkeenkäypä kuin kloriitti.

Olen lukenut, että aine toimii myös ilman etikan lämmittämistä, mutta koska halusin varmoja tuloksia, niin toimin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja: