lauantai 18. helmikuuta 2017

Lakritsi-juustokakku

Nyt kun tämä on useamman maistajan suulla testattu ja hyväksi todettu, lienee aika tallentaa resepti - varsinkin, kun Herra Kirjoitus sitä oikein erikseen pyysi

Lakritsainen juustokakku

Pohja:
2 pkt Oreo-keksejä
75 g voita

Täyte:
1,5 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rasia lakritsi tuorejuustoa
½ dl kermaa
12 kpl hopeatoffee karkkeja
5 liivatelehteä

Kastike:
1½ dl kermaa
reilu pussillinen Hopeatoffeeta

Rouhi keksit muruiksi ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele pohjataikina tuorekelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kerma ja hopeatoffeet kattilaan, kuumenna ja sekoittele, kunnes tuloksena on mustaa siirappia ja kaikki karkit ovat sulaneet. Vaahdota vaniljavaahto, lisää tuorejuusto. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kerma-hopeatoffeesiirappiin. Jäähdytä siirappia sen verran, ettei se vielä ala kokkaroitua ja kaada tasaisena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte jäähdytetyn pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään - vaatii vähintään 8 tunnin hyytymisajan.

Ennen tarjoilua keitä lakritsikastike eli lakritsisiirappi. Kaada kerma kattilaan ja laita hopeatoffeet perään, kuumenna ja sekoita kunnes kaikki toffeet ovat sulaneet ja seos on tasaisen siirappimaista. Laita kastike tarjolle kannussa, josta jokainen saa kaataa haluamansa määrän.


Ei kommentteja: