perjantai 17. helmikuuta 2017

Alio-pullon loppu ja Fairy-pullon alkuViime vuonna aprillipäivän aikaan sain ajatuksen siitä, että testaisin, miten kauan litran astianpesuainepullo meillä normaalissa käytössä kestää. Alkutilanteesta kuvan näkee täältä.

Tähän asti Aliolla on pesty astioita normaaliin tapaan ja matkalta löytyy muutama raporttikin siitä, miten paljon ainetta on kulunut. Ei siis ole nuukailtu ainetta jos ei nyt sitten hunsattukaan. Nyt oli melkein siinä ja siinä olisko Alion loppu riittänyt niin pitkälle, että olis tullut kokonainen vuosi täyteen - eihän siihen olisi ollut kuin 6 viikkoa aikaa. Päätin kuitenkin uhrata Alion loput kylppäri-siivouskonstin testaamiseen, joten emme saa koskaan tietää, miten pitkälle Alio ihan oikeasti olisi riittänyt.

Nyt voidaan kuitenkin todeta, että 1 litra astianpesuainetta kesti meillä 46 viikkoa ja nyt on sitten pullo aivan tyhjä. Tässä kohtaa ihmettelen edelleen sitä Fairyn mainoslausetta, jossa luvataan, että kestää jopa 10 viikkoa, mitä ne ihmiset sillä Fairyllä tekee - uivatko ne siinä.

Jotta testiin saataisiin jonkunlainen vertailu, otin seuraavaksi käyttöön Fairy Lemon - pullon. Tämä pullo on nyt sitten puolet pienempi eli 500ml. Hintaa enkä hankintapaikka muista (villi veikkaus olisi 1€ pullosta), mutta mitä todennäköisemmin kyseessä on joku tarjouksesta ostettu tuote ja ostopaikkana joku Halpahintamyymälä. Jotta päästäisiin samaan hinta-laatu suhteeseen, pitäisi tuon Fairy-pullon kestää vähintään 46 viikkoa, mutta puoletkin, siis 23 viikkoa, olisi hyvä. Eli silloin pullo saisi loppua aikaisintaan heinäkuun lopulla.

Kaadan Fairyn samaan pumppupulloon, johon Alionkin aikanaan vaihdoin, koska minusta siitä on mukavampi annostella pesuainetta ja sitä paitsi näkee, miten paljon ainetta on jäljellä. Fairy-pullo itsessään kun on valkoinen ja läpinäkymätön.

Vaikka tyhjensin tuohon koko Fairy-pullon, näyttää pumppupullon pinta olevan reilusti alle puolen välin. Huuhteluvettä ei tietenkään tuohon kaatanut, vaan sillä tiskaan niin kauan kuin sitä Fairy-pullossa riittää.

Ei kommentteja: