perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tiukat tavoitteet

Koska remonttiin vedoten on eletty pellossa jo viimeiset puolen vuotta, on aika palata normaaliin elämään ja iskeä pöytään tavoitteet  ei sen enempää eikä vähempää kuin loppuvuodelle. Jäin oikeastaan miettimään sitä, että onko tuossa mennyt jo enemmänkin kuin puoli vuotta, varmaan jo alkuvuodesta lähtien siis yli puoli vuotta, ehkä vähän enemmänkin. Vuoden loppuun aikaa on viisi kuukautta, joten kyllä sinä aikana pitäisi jotain saada aikaan, vaikka tavoitteita olisi paljonkin.

Ensimmäinen tavoite on tietenkin saada koti kuntoon. Eikä vain jotenkin sinne päin, vaan ihan oikeasti kaikki nippelit, nappelit ja muut todella paikalleen. Ei yhtään roikkuvaa listaa, puuttuvaa verhotankoa tai mitään muuta remontin jälkeistä "laitetaan ihan kohta paikalleen"-asiaa roikkumassa.

Toinen tavoite: Lisäksi tilat muutenkin kuntoon, tarkoittaa siis sitä, että siivotaan myös kellari, vintti ja autotalli kuntoon. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että ainakin se sohvaprojekti sieltä autotallista täytyy saada eteenpäin eli siis valmiiksi, mikä puolestaan tarkoittaa lisää hiomista ja maalausta.

Kolmas asia: Huollata auto. Vanha rakas autoni on alkanut kukkia kuskin ovesta ja sille on pakko, aivan pakko, tehdä jotain, jotta yhteinen matkamme pääsee jatkumaan vielä monta vuotta. Eikä öljynvaihtokaan taitaisi tehdä uskolliselle palvelijalle pahaa.

Neljänneksi: Tartu sadan tavaran poistohaasteeseen, eihän se ole kuin 20 tavaraa kuussa poistoon. Sen verran pitäisi kyllä löytyä. Ehkä löytymistä suurempi ongelma on malttaminen, ja se "jos mä kuitenkin tarviin tätä vielä" - ajattelu. Poistotapa vapaa, saa myydä, vaihtaa, kierrättää ja pistää roskiin. Mukaan lasketaan myös poistunut kosmetiikka.

Viidenneksi: Laadi ostoslista, johon kirjataan kaikki mahdolliset ja mahdottomat hankittavat asiat sekä tarpeelliset että "mut kun mä haluun tämän"- hankinnat. Niistä voipi sitten valita sopivaa, kun ostoshimo oikein iskee. Listalle pääsevät myös lautapelit, koska niiden himoni tuntuu olevan loputon. Ja tosiaan listalle kirjataan kaikki, aivan kaikki mahdolliset ostokset ja sen ulkopuolelta ei saa hankkia mitään. Listaa saa päivittää kerran kuukaudessa

Kuudenneksi: Tee Skyr-verho valmiiksi ja muista toimittaa siitä kuvat kaikille, jotka sitä ovat pyytäneet.

Seitsemänneksi: Liikuntaa edes kerran viikossa puoli tuntia. Kyllä se yksinkin kerta viikossa on alku ja jostain on pakko aloittaa - jälleen kerran. Miten se aloittaminen onkin niin vaikeaa.

Kahdeksas asia: Aloita itsekuripäiväkirjan kirjoittaminen uudelleen. Se on varsin motivoiva tapa seurata omia tekemisiään.

Ei kommentteja: