Nyt on kyllä pakko myöntää, että ensimmäiset mielikuvani hapankaalista liittyvät siihen perinteiseen "sauberkraut im Lederhosen"-maailmaan. Ensimmäiset varovaiset hapankaalikokeilut tein Saksassa vaihtarina ollessani ja silloin jäi sellainen "ei tämä hirveän pahaa ole, korkeintaan vähän erikoisen makuista"-fiilis.
Hopottajat tarjosi mahdollisuutta osallistua Rasilaisen hapankaali-kamppikseen ja päätin tarttua haasteeseen. Ensinnäkin ihan siitä syystä, että halusin virkistää vanhoja muistoja ja testata, miltä hapankaali nyttemmin maistuu suussani. Toisekseen halusin kokeilla, mitä hapankaalista saisi aikaan. Kampanjaan kun liittyi myös hapankaalireseptin kehittäminen tai tuunaus. Myönnän heti, että ennakkoluulot olivat korkealla.
Hapankaalia kun yleensä pidetään sellaisena "vähän epämääräisenä" ruokana vai onko tuo vain minun oma mielikuvani. Olin siis liikkeellä melko ennakkoluuloisin odotuksin alkaessani tehdä tarkempia tutkimuksia hapankaalista. Hopottajien ja Rasilaisen kamppanja sivulla tuotteesta kerrotaan seuraavaa: "Rasilaisen hapankaali on kevyttä, vain 30 kcal/100g, runsaskuituista ja
sisältää monipuolisesti eri hivenaineita ja vitamiineja. Esim.
C-vitamiinia 33 mg/100g, mikä vastaa 41 % suositellusta päivittäisestä
C-vitamiinitarpeesta. Rasilaisen Hapankaali on tuoretuote, eli tuotetta
ei ole pastöroitu. Näin ollen kaikki kaalin ja maitohappokasvisten
terveelliset ominaisuudet, mm. vitamiinit ja maitohappobakteerit ovat
tallella. Ainesosat: Valkokaali (95 %), Porkkana, Merisuola (1,2 %). Tuote ei sisällä lisä- eikä säilöntäaineita. Rasilaisen Hapankaali valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä ja liki 40 vuoden kokemuksella Keravalla perheyrityksessä." Tuossa on kaksi plussaa, kotimaisuus ja terveellisyys, mitä arvostan korkealle.
Vähän laajemmalla googlailulla löytyiskin sitten lisää mielenkiintoista infoa. Hapankaali on nyt nimittäin Euroopan keittiöiden trendiruokaa, jota löytyy monen itseäänkunnioittavan ravintolan ruokalistalta juuri nyt. Hapankaali on herkullista käytettäväksi sellaisenaan, mutta se sopii
loistavasti myös ruoanlaittoon, mm. salaatit, piiraat, keitot,
pataruoat, munakkaat, röstit – eli vaihtoehtoja riittää niin kotikokille kuin huippuravintolaankin.
Nyt vain pitäisi sitten alkaa työstää sitä, mikä olisi se oma juttu, jonka haluaisi hapankaalista tehdä - ehkä ihan ensimmäiseksi vain avaan purkin ja maistelen ensimmäisen harukallisen sellaisenaan ja sen jälkeen voinkin sitten makustella, Konmarin neuvoja mukaillen, mitä hapankaali alkaa kertoa minulle ja miksi ruoaksi se haluaa muotoutua. Palaan siis asiaan, kun minulla on kokeilevasta keittiöstäni tupsauttaa ilmoille mielenkiintoinen hapankaaliresepti.
Lisää informaatiota tuotteesta löydät osoitteesta: www.rasialaisenhapankaali.fi
#rasilaisen #hapankaali #hopottajat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti