tiistai 26. helmikuuta 2013

Tästä se sitten alkaa: putkiremontti

En ole tainnut mainitakaan, mutta siinä moneen kertaan mainitussa keskikokoisen kaupungin keskustan likeisessä kolmiossa on alkamassa putkiremontti. Siis remontti alkaa noin vuoden tai puolentoista päästä, mutta koska sitä suunnitellaan jo täyttä päätä lienee meidänkin alkaa valmistautua siihen.

Onko jotenkin äärimmäisen naisellista, että ensimmäinen uutta kylpyhuonetta varten hankittu asia on peili. Peili, jolle todellisuudessa tulee siis käyttöä ehkä kahden vuoden kulutta. Tässä on kuitenkin äärimmäisen iso koira haudattuna. Olen etsinyt kyseisen kaltaista peiliä jo puolisen vuotta. Olisin ostanut sellaisen käytettynä, mutta kun sopivaa ei ole tullut kohdalle ja nyt HalpaHallin tarjouksesta löytyi sopiva yksilö alle kympillä, niin pakkohan se oli hankkia.

Kuva on valitettavasti epätarkka, sillä peiliä ei voi kuvata salamalla ja luonnonvalo ei oikein vielä riitä terävään kuvaan. Kyseinen peili on kooltaan 51x 64 cm kehyksineen. Kehykset on maalattu valkoisiksi. Itse en ole puhtaan valkoisen ystävä sisustuksessakaan, mutta laskeskelin, että sitten on pohjamaalikin jo valmiina kehyksissä, kun niitä ruvetaan oikeaan sävyyn sutimaan.

Tuo iso koira, joka juttuun on haudattuna, liittyy siihen, että Herra Kirjoitus on luvannut työstää kyseisestä peilistä peilikaapin. Koska siihen varmastikin tarvitaan jonkin verran aikaa, on syytä aloittaa hankinnat jo nyt.

Nykyinen kylpyhuoneen peilimme on kaunis ja erikoinen, sillä se koortuu kahdesta suhteellisen korkeasta holvikaarenmuotoisesta palasta, joiden välissä keskellä on kolmiosainen koriste, ylin ja alin osa on peiliä ja keskellä on hieman pienempään kokoon leikattu kaakelilaatta, samaa kaakelia kuin kylpyhuonemme koristekaakelit ovat. Peili on siis ikäänkuin viisi osainen, neljä osaa peiliä ja yksi laatta. Peilin edessä on lasinen avohylly, jossa tällä hetkellä säilytämme hammasharjoja ja paria koriste-esinettä. Kuten varmaan arvata saattaa, niin tuo lasinen hylly kokoaa kaikki mahdolliset roiskeet ja ne näkyvät siinä ja se on asia, josta en pidä. Toinen ongelma on tuo koristesysteemi. Se kaakeli kun sattuu olemaan täsmälleen sillä korkeudella, josta minä peilaisin itseäni. No voihan sitä aina siirtyä sen verran sivuun, että käyttäisi niitä holvikaaripeilejä, mutta kun...Minulla nyt vaan sattuu olemaan sellainen hölmö ajatus, että peilistä pitäisi nähdä itsensä tarvitsematta joutua miettimään, mihin siirtyä. Tästä syystä siis haluan yhtenäisen peilipinnan.

Nyt olisi tarkoitus lähteä toteuttamaan tuota haavettani noin seitsemän, maksimissaan kymmenen senttiä syvästä peilikaapista. Pääasia, että toteutus olisi valmis siinä samassa vaiheessa kun uusi kylpyhuonekin.

Ei kommentteja: