maanantai 25. helmikuuta 2013

Lenkkarit eivät ole kengät

Otsikon mukaisesti väitän, että lenkkarit eivät ole kengät, vaan kuntoiluväline. Tällä perusteella voin siis melkein puhtaalla omalla tunnolla väittää, että en ole rikkonut lupaustani kenkien ostamisesta, vaikka hankinkin uudet lenkkarit. Sen lisäksi minun järkevä puoleni huomauttaa, että tuon tasoisia lenkkaritarjouksia tulee vastaan niin äärimmäisen harvoin, että sellainen kannattaa käyttää hyväksi, silloin kun kohdalle osuu. Erityisesti siksi, että edelliset lenkkarit, jotka hankin jo useampi vuosi sitten huimaan viiden euron hintaan, alkavat olla täysin loppuun kävellyt ja niiden on yksinkertaisesti aika päästä eläkkeelle. En edes tajunnut, miten paljon silikonisia patakintaita nuo muistuttivat ennen kuin vedin viime kesänä jalkaani kunnon lenkkarit. Kyllä, ostin siis viime kesänäkin lenkkarit, mutta ne ovat nimenomaan juoksemiseen tarkoitetut popot ja nämä toiset puolestaan sellaiset perus-peruslenkkarit, vaikka eivät sitten kuitenkaan ihan peruslenkkarit olekaan.

Nämä uudet hankintani kun sattuvat olemaan tasapainolenkkarit. Sellaiset, joiden pohjan kaareva erikoismuotoilu lisää lihasaktiviteettia niin jaloissa kuin selässäkin ja kehittää siinä samalla sitten tasapainoaistia. En ole vielä kokeillut niiden käyttöä ulkona, sillä nyt on äärimmäisen kosteaa ja liukasta, enkä halua altistaa heti uusia kenkiäni moisille olosuhteille. Sisällä kävellessä kengät tuntuivat muutenkin jalassa vähän erilaisilta kuin tavallisen kengät. Innolla odotan, että pääsen ulkoiluttamaan niitä pihalla.


Samassa yhteydessä hankin sitten noihin lenkkareihin vielä erikoispohjallisenkin, koska lenkkareiden pieninkin koko oli minulle pikkuisen väljä.

Jotta tasapainoa tulisi harjoitettua kokonaisvaltaisesti, ostin samalla kerralla myös tasapainotyynyn, jota voi käyttää paitsi erilaisiin lihasharjoitteisiin ja tasapainon kehittämiseen myös istuintyynynä, koska se tukee selän asentoa istuessa.


 
Sitten se saldopuoli, jota ei koskaan mielellään esittele. Lenkkarit maksoivat 22e ja pohjalliset 2e, tyynyn hinta oli 8e. Se tarkoittaa siis sitä, että olen tuhlannut 32 euroa tänään, vaikka väitänkin, että kyse on tarpeellisista, järkevistä hankinnoista eikä tuhlauksesta. Kaikki tavarat ovat siis peräisin luottokaupastani Lidlistä.

Ei kommentteja: