tiistai 29. toukokuuta 2012

Takkilöydöt

Blogi on ollut kovasti hiljainen johtuen siitä, että blogin kirjoittaja on raatanut itseään hengiltä kolmessa työssään. Joista yksi loppuu tällä viikolla ja toinen parin viikon sisällä. Sen jälkeen ei ole luvassa kuin normaalihommia ja auringonottoa. Pyrin siihen, että blogillekin jäisi enemmän aikaa.

Sain Marilta Alppihovista ihanan haasteen, jota aivot ovat työstäneet jo hetken aikaa, mutta ihan vielä se ei ole toteutusvalmis, mutta tulossa on, tulossa on.


Kaksi viikkoa sitten kiertelin uuden blogilöytöni, "paskat kirppislöydöt"-blogin innoittamana paikallisella kirppiksellä. Kerrankin kävi niin, että tarjolla ei ollut huonoja löytöjä, vaan jotain todella, todella mahtavaa.

Löysin meille kummallekin siistimmän kevättakin. Herra Kirjoitus kun on yleensä aina kiskomassa ylleen farkkutakkia, jos on tarkoitus mennä jonnekin, missä takkia tarvitaan näin kesäaikaan, ja puvuntakki ei riitä tai sovellu. Hänelle löysin myyränvärisen puolitakin, jota ei ollut käytetty juuri lainkaan, pinta mokkajäljiltelmää. Olisko tuo "epämuodikas" materiaali syynä takin hylkäämiseen. Tarkastin takkia kirppiksellä varmaan vartin, kun kävin saumat yksi kerrallaan läpi, nuohosin taskut ja vuorit, kun yritin etsiä vikaa, miksi tuon kuntoinen vaate oli myynnissä tuolla hinnalla. No, meidän voitto, sillä takki sopi Herra Kirjoitukselle paremmin kuin hyvin.

Itselleni sama kirppis tarjosi myös vitosen hinnalla 3/4 takin. Senkin pinta on mokkajäljitelmää ja se on kaiken kaikkiaan kuin minulle tehty. Kaikki napit tallella, kaulukset siisti ja olisin valmis vannomaan, ettei tätäkään ole juuri pidetty - taisi olla kirpparin kameravalvontaa seuraavalla hauskaa, kun minä nypin, käänsin ja väänsin takkia varmistaakseni sen kuntoa.

Takit pääsivät jo tosi toimiin eräissä juhlissa ja saivat positiivista huomiota. Ilmesesti minulla on liian vähän takkeja, joska lähimmät tutut huomaavat heti, kun olen ostanut "uuden".

Ei kommentteja: