maanantai 14. toukokuuta 2012

Mallin testaus



Taannoisella Helsingin reisulla, josta tuli kirjoitettua jo yksi juttu ihmisten pukeutumistyylistä, meille jäi ihan reilun tunnin verran aikaa kierrellä kaupoissa. Hankinnat jäivät olemattomiin, mutta jotain sentään jäi käteen. Nimittäin Indiskasta "käyttöön lainattu" neulemalli, siellä se oli ihanassa valkoisessa kesäkäyttöön tarkoitetussa puuvillaneuleessa.

Kovassa kiireessä vilkaisin mallia vain pikaisesti, joten kotona sitten täytyi tehdä tarkempi testaus aiheesta. Mikäpä sen parempi testausmateriaali kuin langanjämät ja niistä värkätyt sukat. Sukkien varret ja terät ovat eri pitsikuviota, koska ensimmäinen malli ei ollut ihan se, jonka indiskassa näin. Toinen yritelmä eli sukkien terät osui sitten jo paremmin kohdalleen.

Materiaalina tosiaan jämä seiskaveikat ja olen ensimmäisenä valmis myöntämään, että raidallinen pohja ei tee pitsikuviolle oikeutta. Kyllä tähän kuvioon pitäisi olla yksivärinen lanka ja napakahko neule.

Kuvio on siis yksinkertaisista yksinkertaisin, jota voi varioida useammalla tapaa. Tässä esitellään nyt sitten kaikki kolme eri vaihtoehtoa. Kyseinen mallikerta koostuu neljästä silmukasta ja vaihtelevasta määrästä mallikertoja.

Ensimmäinen vaihtoehto:  1 krs. *neulotaan kaksi oikein, nostetaan lanka puikolle, neulotaan kaksi yhteen*. Toistetaan koko kerroksen mitta. 2. krs. neulotaan kaksi oikein, kudotaan kaksi yhteen nostetaan lanka puikolle*

Toinen vaihtoehto: 1. krs. 1 krs. *neulotaan kaksi oikein, nostetaan lanka puikolle, neulotaan kaksi yhteen*. Toistetaan koko kerroksen mitta. 2. krs.neulotaan koko kerros oikein. 3krs.* neulotaan kaksi oikein, kudotaan kaksi yhteen nostetaan lanka puikolle*

Kolmas vaihtoehto (joka siis on se Indiskassa näkemäni neuleen oikea malli): 1 krs. *neulotaan kaksi oikein, nostetaan lanka puikolle, neulotaan kaksi nurin  yhteen*. Toistetaan koko kerroksen mitta. 2. krs. * neulotaan kaksi oikein, neulotaan kaksi nurin yhteen, nostetaan lanka puikolle*.

Sukista tuli sitten tämän näköiset. Malli tosiaan on varsinainen vipu ja viritys. Ylimmäinen kuva on varresta ja siihen on käytetty tuota mallineuletta kaksi.

Terän mallineule on kolmosta ja siitä tuli tämän näköinen ja näyttää tosiaan paremmalta jossain muussa kuin villasukassa.


Ei kommentteja: