maanantai 13. helmikuuta 2012

Isän ekotossut

Kun äitini ystävällisesti vihjaisi, että isä-ukko olisi tossuja vailla, niin eihän siinä sitten muuta voinut kuin ryhtyä toimeen. Minulla on elämässäni vain kaksi tosi tärkeää miestä, ne ovat isä ja Herra Kirjoitus ja jos toiselta heistä puuttuu jotain sellaista, jonka minä voin toteuttaa, niin ilman muuta.

Idean tossujen pyytämiseen äiti oli saanut appiukolle tekemistäni tossuista, kun niistä joskus oli puhetta. Samalla mallilla tehtiin nämäkin. Ohjeet löytyvät täältä.
  
Vaikka otsikko kovasti ekoiluun viittaakin, niin eivät nämä sen ekommat ole kuin että niitä varten ei ostettu uutta lankaa ja käytettiin vähän kierrätysmateriaalia. Peruslankoina ovat Novitan farkunsininen Teddy ja taivaansininen seitsemän veljestä, joita käyttäen tehtiin tossuosa.


Erona appiukon tossuihin on vielä jalassa pysymistä helpottava kuminauhan pätkä siis tuo valkoinen viritys, joka näkyy kuvissa. Sinistä tai mustaa kuminauhaa ei ollut siihen hätään saatavilla, joten siksi valkoinen.


Lisäpohjat tehtiin appiukon tossuista jääneestä sini-turkoosista karusellista, johon yhdistettiin se kierrätys osa eli langaksi leikatut vanhat sukkahousut - tulee takuulla kestävä ja tukeva pohja ja päätyvät muutoin haaskuun menevät rikkinäiset sukat ja sukkahousut hyötykäyttöön. Ihan ei tuo karuselli piisannut eli tuolla Teddyllä jatkettiin sitten loput pohjasta. Onneksi pohjat ovat yleensä lattiaa vasten niin ei pääse tuo kirjavuus häiritsemään.

Ei kommentteja: