keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vihdoinkin valmiit

Isän tossujen valmistuttua äiti sai kimmokkeen kaivella esiin kaapissa varmaan pari vuotta maanneet tossut, jotka hänen piti viimeistellä lähetyskuntoon ja toimittaa eteenpäin. Jotenkin ne vain olivat jääneet kaappiin.

Nyt ne sitten ovat valmiit. Virkkasin niihin viikonlopun aikana suut  ja tein rusetit ja maaliskuussa ne matkaavat uudelle omistajalleen. Virkkauksessa käytetty kaksinkertaisena samaa taivaan sinistä seitsemää veljestä, jota jäi isän tossuista ja samaa lankaa on rusettikin. Tossuissa sinisenä on todennäköisesti nalle.

Äiti naureskeli, että saajan tuntien täytyy muistaa sanoa, että rusetin voi purkaa parsinlangaksi, jos tarve vaatii. En ole koskaan aikaisemmin ajatellut tuota, mutta tuo on itse asiassa tosi hyvä idea, vähän parsinlankaa mukaan. Kun tekee sukkia tai tossuja ihmisille, jotka eivät palauta niitä parsittaviksi tai korjattaviksi (valtaosa tuttavistani toimii kyllä näin eli kun sukkiin tulee reikä, ne palautetaan tekijälle korjattavaksi, vain harvat korjaavat itse), voi mukaan laittaa koristeen muodossa sopivaa korjauslankaa.

Näidenkin tossujen rusetti on kiedottu kahdenkertaisesta seiska veikasta ja kiinnitetty tosiaan niin, että sen voi tarvittaessa purkaa hyötykäyttöön. Kuten todettu, tuota ideaa voisi hyödyntää enemmän esim. sukissa.

Ei kommentteja: