maanantai 6. helmikuuta 2012

Puolukka-suklaamoussekakku

Kakun alkuperäinen ohje on K-ruokakauppojen ruokalehdestä nimellä sukalainen cassismoussekakku, löytyy esimerkiksi täältä. Koska vieraista iso osa oli mustaherukka-allergikkoja, täytyi reseptistä kehitää heille sopiva versio, niinpä syntyi puolukka-suklaamoussekakku.

Pohja on sama kuin Pirkkaohjeessa, paitsi kaakao oli kyllä perinteistä van Houtenia.
Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia


Vaihe 1
Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.

Vaihe 2
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.


Puolukkamousse:

250 g makeutettua puolukkasurvosta tai hilloa (jos pitää puolukasta, voi laittaa 300g)
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
3 rkl vahvaa puolukkamehua


Suklaamousse
2 liivatelehteä
150 g Pirkka Reilun kaupan luomu tummaa suklaata
1 tlk (2 dl)vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl konjakkia tai appelsiinitäysmehua

Koristeeksi

Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä

Vaihe 3
Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Sekoita puolukka survos tasaiseksi tai jos käytät jäisiä puolukoita soseuta ne (200g) ja lisää 50g sokeria.

Vaihe
4
Vatkaa molempien moussien kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja puolukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

Vaihe
5
Kuumenna puolukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen puolukka-kermaseokseen.

Vaihe 6
Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.

Vaihe 7
Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Vaihe
8
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla (ihan toivotonta, tyydy käyttämään kokonaisia sanoo nimim. kokemusta on) suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä

Lopputulos Kaloriinan muunnelmalla näyttää tältä.

Ei kommentteja: