tiistai 24. tammikuuta 2012

Pikaruokaa

Valitettava totuus on, että en varmaan pärjäisi kilpailussa, missä pitäisi tehdä hienoa Gourmet-ruokaa (tai mistä sitä tietää, ikinä en ole kokeillut), mutta sen sijaan olisin hyvinkin vahvoilla kilpailussa "tee syötävää ruokaa tyhjän jääkaapin antimista". Sitä toteutin tänäänkin, paitsi että en käyttänyt pelkkää jääkaappia vaan myös pakastinta.

Kaivelin pakastimesta joulukinkun jämät ja pussillisen sekavihanneksia. Jääkaapista nappasin jo hivenen nuhraantuneen paprikan ja pari varsisellerin vartta sekä eilisen lisäkeriisin jämät. Paistoin pannulla sekä kinkun, paprikan että sellerin. Lisäsin juokkoon sekavihannekset ja riisin, vähän vettä, lihaliemikuution ja pikkuisen suurustetta sekä hyppysellinen mausteita sieltä, täältä ja tuolta. Ja tässä lopputulos, ihan hyvää pikarisottoa:

Jälkiruoka syntyi samalla tavalla. Vanhenemassa oleva banaani, omena, sulaneet mustikat jääkaapista ja purkillinen rahkaa. Kaikki sauvasekottimella sekaisin, vähän maitoa sekaan ja tadaa - smoothie resepti nro 1234566789 on valmis. (kuva todistaa, että syöty on, kun kuppi on melkein tyhjä)
Ei kun syömään! ;-)

Ei kommentteja: