lauantai 31. joulukuuta 2011

Neljännen kvartaalin odotusnäkymät purkukkataloudessa

Huomaan siirtyneeni kuukausiraporteista neljännesvuosittaiseen tilastointiin mitä tulee tyhjentyneisiin purkkeihin, purnukoihin ja tuubeihin. Ehkä se on ihan hyvä näin. Seuraavaan raporttiin lasketaan sitten vuoden plussat ja miinukset, paljonko on tullut hankittua uutta ja minkä verran on saatu vanhaa poistettua.

Tässä siis loka-, marras- ja joulukuun tyhjentyneet purnukat.

Kesän kuljeskelin naama kiinalaisen keltaisena, sillä meikkikaapin inventaario paljasti minun joskus hankkineen Oriflamen rose tone corrective- peitevärin, joka oli väriltään sellaista kirkkaan keltaista. Ei se naamalla näyttänyt ihan niin pahalta kuin olisi voinut kuvitella, mutta taitoin väriä kuitenkin Yves Rocherin kuultovoiteella, joka oli sävyltään ruskehtavaa. Noiden kahden kombinaatiosta syntyi suhteellisen luonnollinen väri. Molemmat lienevät jo poistuneet valikoimista, koska en kykene muistamaan, milloin nuo olen ostanut, uusia en kyllä hankkisi, mutta tulivatpahan käytettyä.

Käsirasvaakin on taas tullut käytettyä ja suihkussakin on todistetusti käyty, kun Yves Rocherin Ming shu-suihkugeeli pullo on tyhjentynyt. Pieni kirkas pullo on viimeisimmältä Itävallan reissulta hotellista mukaan napattu shampoo pullo, Ada-cosmetics merkiltään. Hoitoaineena on käytetty Garnierin tehohoitoa.

Ja kas kummaa, lisää käsivoidetta tyhjentynyt. En minä sentään kylve tuossa Provisorin käsivoiteessa, mutta olen kyllä viimeaikoina rasvannut sillä kroppaa ja jalkojakin eli se selittää tuon runsaan kulutuksen ja lisänä tietenkin se, että ilmojen kylmeneminen vaatii iholle lisärasvausta. Muuten kolme lopuista neljästä purkista onkin tuttua huttua Dermosilin deodorantti, saman firman kuoriva suihkugeeli (jota ilman en kesäisin tulisi toimeen) ja miesten kasvojen puhdistukseen& parranajoon tarkoitettu geelimäinen pesuaine. Rakas puolisoni siivosi purtilon puolinaisena pois käytöstään, joten tuli testattua, että sopii se naisenkin naamalle, eikä tuoksu niin maskuliiniselta kuin voisi olettaa. Hairstoresta ostettu syväpuhdistava shampookin loppui, mikä on kyllä vahinko, koska tuote oli loistava ja uutta ei tietenkään enää saa.

Seuraavaksi lisää suhkugeeliä, dödöä ja kosteusvoiteita. Tuo kuvassa oikealla oleva on Wienin matkamuisto, sarjan nimenä on Essense - ihastuttava saksalainen merkki, jota en ole vielä löytänyt Suomesta. Apobasea ei tarvinne sen kummemmin kommentoida, sen näytekokoisen tuubin tunnistanevat kaikki. Kuvan vasemmasta alalaidasta löytyy Yves Rocherin silmänympärysvoide, jonka -häpeä tunnustaa - löysin laatikon pohjalta unohtuneena ja käytin jalkavoiteena. En yksinkertaisesti uskaltanut laittaa vanhentunutta voidetta silmiini, ties minkä tulehduksen se olisi aiheuttanut.

Lacosten Joy of pink oli näytekokoa eli riitti tasan kertakäyttöön. Sellainen mielenkiintoinen tuoksu, josta en osa sanoa, ostaisinko koko pullon vai en. Dödöpurkista ei sen kummempaa kommentoitavaa niin kuin ei Nizoralin shampoostakaan. Hoitoaine brasilialaisesta hotellista mukaan napattua, ihanaa bergamotin tuoksuista - sääli, että kyseessä on viimeinen pullo tätä mallia.

Ja viimeiseen kuvaan sitten ne lopputipat eli sellaiset purkit, jotka vuoden viimeisenä päivänä eivät ole vielä aivan tyhjiä, mutta joissa on enää niin vähän jäljellä, että kestävät korkeintaan viikon. Silk& cashmere-käsivoide on Oriflamen valikoimista, erittäin tehokkaasti imeytyvää ja tehokasta - siitä poikkeuksellinen tuote, että on Oriflamen valikoimissa edelleen. Dermosilin facewash on minulla yleensä käytössä kesäisin, mutta pullo on niin riittoisa, että riittää pitkälle syksyyn/talveen. Tämä on tehokkaampi rasvan poistaja kuin se pinkki vaahto ja siksi kesäkäytössä, pinkki puolestaan poistaa meikin jämät tehokkaammin. Suhadan puuterista olen kirjoittanut enemmän täällä - ja olen edelleen samaa mieltä, että tässä on hinta-laatusuhde kohdallaan. Valmentajan treenimenttiä käytetään meillä mobilatin korvikkeena, on vähintään yhtä tehokasta ja litrahinnaltaan huomattavasti edullisempaa. Tiedän kyllä, että putelissa lukee, jotta hevosille, mutta tiedän myös, etten ole ainoa joka tuota käyttää ihmiskropan hoitoon ja suosittelen muillekin (MaNussa tuo litran purkki maksaa alta 20e, mobilat maksaa siinä 9e/150ml). Lumenen meikinpoistoaineeseen suhtaudun hivenen ristiriitaisin tuntein - se kyllä puhdistaa, mutta jättää silmät kovin rasvaisiksi. Tosin pikainen silmäily kaupoissa osoitti, ettei suosikkipuhdistusainettani taida enää saada (murinaa, ärinää, pihinää, puhinaa - miksi kaikki hyvä pitää muuttaa tai poistaa valikoimista), joten tuohon lienee tyytyminen.



Yhteensä siis 25 tuubia kolmessa kuukaudessa.

Ennen neljättä kvartaalia vuoden aikana on tyhjentynyt 92 kosmetiikkapurtiloa ja viimeinen vuosineljännes nosti kokonaismäärän 117:ksi - eli ihan mielettömän määrän sitä kaikenlaista tököttiä ihminen vuodessa käyttää. Tämä siis pääsääntöisesti kahden hengen talouden tuottama määrä, osaan (suihkugeelit ja shampoot) ovat voineet molempien vanhemmat vähän voineet olla avustamassa.

Ei kommentteja: