maanantai 12. joulukuuta 2011

Ensimmäinen joululahja

Herrasväki Kirjoitus & Jälkikirjoitus on hankkinut itselleen tämän vuoden ensimmäisen joululahjan. Siis hankkinut itse itselleen. Ensin asiasta inostui rouva Jälkikirjoitus ja kun hän alkoi puhua asiasta, myös herra Kirjoitus kiinnostui. Asiaan paneuduttiin tietenkin asiaan kuuluvalla hartaudella, tutkittiin, selvitettiin ja vertailiin, pohdittiin, mistä ja miten se olisi järkevintä hankkia - odotettaisiinko joulun jälkeisiä alennusmyyntejä vai hankittaisiinko se samantien. Asiaa harkittiin tyypilliseen tapaan pitkään ja perusteellisesti. Lopulta asian ratkaisivat käsiin vanhenevat lahjakortit, sopiva tarjous ja kännykkään putkahtanut lisäalennuskoodi.

Niinpä herra Kirjoitus ja rouva Jälkikirjoitus suuntasivat paikalliseen Citymarkettiin ja kotiuttivat sieltä pitkään haaveilemansa SodaStreamin, jolle hintaa jäi kaikkien alennusten jälkeen 39,90e ja kun sekin kuitattiin lahjakorteilla ja plussaseteleillä, oli laite "ilmainen". Värivaihtoehtoja ei enää ollut kuin "ota tai jätä" valkoinen, mutta ei se meitä haitannut.


Laitteen mukana tuli yksi paineenkestävä pullo ja patruunallinen hiilihappoa. Makuaineet jouduimme ostamaan erikseen, ja koska herra Kirjoitus oli niiden hankinnassa vastuullinen, tuloksena oli - yllätys, yllätys - tuplakokoinen pullo cola esanssia ja toinen sirtuunalimonadia. Itse olin kiinnostuneempi hiilihapotetusta vedestä ja mehun hapottamisesta, myös minttuesanssi kiinnosti, mutta en tiedä saako sitä tavallisista kaupoista vai pitääkö se hankkia netin kautta erikoisliikkeestä, ainakaan tuolla, mistä nuo makuaineet ostimme, sitä ei ollut tarjolla. Todennäköisesti joudumme jossain vaiheessa hankkimaan lisää painepulloja ja mahdollisesti toisen hiilihappotäyttöpullon, mutta se on sitten sen ajan murhe.Eilen se hankitiin ja saman tien testattiin. Hiilihapotettu vesi maistui hyvältä, mehu samoin, colan tuotantoa pitää vielä harjoitella - se vaatii ilmeisesti tujumman määrän hiilihappoa kuin muut aineet. Uskoakseni harjaannumme vielä erinomaisiksi Colan tekijöiksi. Katsotaan nyt sitten käykö tämän kanssa samoin kuin monien muiden kapineiden kuten voileipägrillin eli ensin käytetään ahkerasti ja sitten haudataan kaapin perälle.

Ei kommentteja: