Minulla on taipumusta kaikkeen makeaan ja mielellään sitkeään ja tahmaiseen. Muistelen edelleen kaiholla Hellaksen skottitoffeeta, jossa perustoffeen seassa oli pähkinän paloja - oi, mitä herkkua.
Nykyään kun ei saa vastaavaa toffeeta enää mistään (saa vinkata, jos joku tietää, mistä saisi...), keittelen useimmiten toffeeni tai siis kinuskini itse. Yleensä valmistan sitä silloin, kun huomaan jääkaappiin syystä tai toisesta jääneen vanhentuvan kermapurkin. Jos joku muukin on yhtä perso makealle, pistän raseptini jakoon, mutta muistakaa, että minä pidän toffeestani tummana, sitkeänä ja hivenen venyvänä ;-) eli ei ole minun syyni, jos paikat irtoavat hampaista.
Vaihtoehto yksi:
2dl kermaa
2 dl fariinisokeria
keitetään kunnes sitkistyy. Tämä versio rakeistuu kohtuullisen helposti eli keittämisessä pitää olla tarkka.
Kaloriinan herkkukinuski
5dl kerma
4 dl sokeria
1 dl siirappia
(mukaan voi halutessaan sekoittaa rouhittua pähkinää tai mantelia keittämisen loppuvaiheessa)
keitetään, kunnes hyytyy palloksi kylmään veteen pudotettaessa. Vaatii n. 45 min keittoajan eli ei ole hätäisen hommaa, palkkiona aito, perinteinen toffeen maku, sopiva sitkeys ja helppo leikattavuus.
Kuvia ei valitettavasti ole, koska nämä eivät säily meillä niin kauaa, että ehtisi kuvaa ottaa.
lauantai 28. elokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti