sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Helmikuun tilinpäätös

Toinen kuukausi elettynä ja toisen kuukausiraportin aika. Tulos on varsin ristiriitainen, siinä on sekä hyvää että pahaa. Hyvää on se, että yhtään vaatteita ei ole tullut ostettua (sen sijaan olen penkonut kaappeja ja kohta on aika esitellä tämän vuoden ensimmäinen poistoviisikko) , ei myöskään käytyä parturissa (vaikka kyllä pitäisi, alkaa olla kuontalo kamalan näköinen). Kosmetiikkaakaan ei ole tullut kovin runsaasti hankittua - vain nuo esittelemäni huulikiillot ja kulmakynät sekä tietenkin se ihana glitterinen rajauskynä, joka odottelee lunastustaan Ievuskaisen kotona (lasken sen sitten vasta maaliskuulle ;-) ). Kosmetiikkaan postikuluineen 6,30e, jolla sain 8 palaa kulmakynää ja 6 huulikiiltoa + yhden huulikiiltopaletin.

Plussaa on myös se, että huuto.net myynti ylittää visa-laskun eli niiltä osin "toiminimi" on plussalla. Asumismenot ovat yhtä suuret kuin viime kuussa, mutta eihän niihin mitään laskua ole odotettavissakaan, plussaa tietenkin se, että korkojen laskiessa vastaavalla lyhennyssummalla kuittaa hiukan isomman erän pääomaa kuin viime kuussa. Asumisen osuus on edelleen se reilu puolet kulutuksestani.

Ruokakuluissa liian isoa osaa näyttelevät edelleen pikaruokaostokset - ruokaan vajaa 100 euroa ja siitä reilu 55e normaalia ruokaa ja loput kolmeen pikaruoka ateriaan. Tämän mahdollistaa edeleen kaapeissa olevat kuiva-aineet ja äidillinen apu. Lisäksi löysin taas naapurikorttelin leipomon, josta tein todellisia löytöjä. Siellä nimittäin myydään eilistä leipää, joka on käytännössä ihan yhtä vanhaa kuin isojen leipomoiden kauppoihin toimittama, kassikaupalla. Viimeksi hain 3,5e:n muovikassillisen, jossa oli 11 ruispossua (possumunkin muotoisia pieniä ruisleipiä), 13 pitkää vehnäsämpylää, 11 moniviljasämpylää, 3 juustosämpylää, iso aurinkoleipä ja iso pitkulainen siemenleipä ja kaikki hinnalla, jolla kaupasta saisi korkeintaan tuon aurinkoleivän ja siemenleivän.

Karkkeja olen ostanut melkein 15 eurolla, joten sen puolesta homma ei mennyt ihan putkeen - tosin puolustaudun sillä, että 4e meni pirtelöihin, jotka eivät oikeastaan ole karkkia, ja 5e karkkipussiin, jonka mutusti rakas mieheni eli lopuksi minun osuudekseni jäi 6e, mikä sekin on liikaa. Yritän edelleen petrata ;-) ihan tosissaan yritän.

Sitten ne varsinaiset tuhlaukset: pitkän tauon jälkeen kuittasin tässä kuussa KOLME kirjakerhon laskua, yhteissummaltaan noin 70e. Yksi oli Laila Hirvisaaren Imatra-sarjan uusin osa minulle itselleni. Toinen synttärilahjaksi miehelleni (en voi sanoa ääneen mikä, jotta hän ei kuule sitä etukäteen) ja kolmas oli sitten tarjouspaketti, jossa oli 7 kirjaa - osa itselle, osa lahjaksi. Perustelen siis näitäkin hankintoja ihan käytännöllisiksi - varsinkin kun kirjakerhon bonusrahani olisi muutoin vanhentunut ja jäänyt käyttämättä. Säästöä siis sekin ;-)

Lottoon meni rahaa 11,20e tässä kuussa ja palautukset veikkaukselta 0e, mutta toivon edelleen, että saisin sitten kerralla kunnolla takaisin. Toinen pieni, mutta ärsyttävä menoerä oli kirjaston sakot, joissa kävi tosi huono tuuri. Kävin palauttamassa myöhässä olevan kirjan iltapäivällä, jolloin siitä oli jo lähtenyt huomautuskirje ja jouduin maksamaan sakkoja 2,10e normaalin 0,10e sijaan. Jos olisin käynyt paikalla aamupäivällä, olisin säästänyt tuon 2e. No, opinpahan taas jotain - kannattaa siis viedä kirjat palautusluukkuun, koska huomautuskirjeet lähtevät puolen päivän aikaan.

Ensikuun tavoitteena on sitten pikaruoka ja karkkimenojen pienentäminen ja vihdoinkin todellinen taistelu kilojen kanssa siis seurustelu vaa'an kanssa. Tähän asti olen käyttänyt vain vaatekaappia mittarina ja tulos näyttää kohtuulliselta. Kosmetiikkaostot aion pitää edelleen minimissä ja vaatehankinnat myös, parturissa lienee kuitenkin pakko käydä.

1 kommentti:

Ievuskainen kirjoitti...

Ihan hyvältähän tuo sun tilinpäätöksesi näyttää. Karkista ja pikaruuasta voisi tosiaan vielä nipistää, mutta toisaalta niissä säätetyt rahat menisivät kuitenkin tavalla tai toisella kurkusta alas. Enkä tarkoita nyt mitään baarikierrosta... :D

Mä olen muuten havainnut, miten kalliiksi laihdutuskuuri tulee! Nykyisellä ruuan hinnalla söisin moninkertaisesti epäterveellisesti sen, mitä nyt joudun ostamaan vihanneksia ja hedelmiä laihduttaakseni ja syödäkseni terveellisemmin. Laihdutan samalla siis myös tiliäni ja se on tietysti huonompi homma! :/ Mutta jatketaan vaan silti niin kauan kuin on varaa... ;)