perjantai 2. helmikuuta 2024

Tammikuun tavarat

Tammikuun tavarat todistavat, miten helposti ihminen huijaa itseään. "Enhän minä mitään osta" "korkeintaan pari tavaraa kuukaudessa hankin" ja "onhan ihan helppo olla ostamatta mitään". Kuten taas tammikuun edetessä tuli todistettua, ei todellakaan ole helppo olla ostamatta ja perusteluita hankinnoille on erittäin helppo keksiä. 

Ajattelin purkaa oikein ajatuksen kanssa tammikuun hankinnat ja niiden perusteet.
*  2 hammastahnaa, hammastahnat olivat tarjouksessa ja ne olivat vähissä varastoistamme. Ostan näitäkin aina mieluummin varastoon, jotta on ottaa uusi tilalle, kun vanha loppuu
 
 * 2 dödöä Herra Kirjoitukselle, nämäkin olivat tarjouksessa ja siksi ostin. Herra Kirjoitus käyttää runsaasti dödöjä ja näihin lankesin, koska olivat halpoja. Varastossa olleilla olisi varmaan selvitty tämä vuosi.
 
* 2 dödöä minulle, toisen ostin samalla perusteella kuin Herra Kirjoituksen dödöt, oli halpa ja tarjouksessa. Toisen ostin, kun tarvitsin Dermosil-tilaukseen muutaman euron täydennyksen. Todellista tarvetta ei ollut kummallekaan.

* 2 hiuspantaa, ehdottomat turhakkeet. Ostin, koska olivat halpoja ja koska ajattelin tehdä niihin tänä vuonna joulupallopannan - kyllä, on ihan aiheellista kysyä, montako joulupantaa ihminen tarvitsee.
 
* 1 suihkugeeli Herra Kirjoitukselle, ostopaikka sama kuin dödöillä ja myös ostoperuste sama; koska se oli tarjouksessa ja halpa. Todellista tarvetta tällekään tuskin vuoden mittaan on.
 
* 2 kukkaruukkua lahjoituksena serkulta. Nämä pelastivat siivouspäiväni ja olivat ehdottomasti tarpeen, ilman näitä en olisi saanut istutettua kukkia ja edettyä siivouksessa.
 
* 2 näytettä ja meikkisieniä ilmaislahjana, olivat siis Dermosilin tervehdys paketissa.
 
*  Aurinkorasva ja kuusi näytettä, Dermosililta nämäkin ja ilmaisia. Aurinkorasvaan on käytetty vanhenevia bonuspisteitä ja sille tulee huhtikuussa käyttöä. Näin ehdottomasti järkevämpänä hankkia aurinkorasvan tulevaan tarpeeseen kuin päästää pisteet vanhenemaan ja haaskuuseen. Näyteissä oli saippuaa ja jalkarasvaa, jotka tosiaan varmasti tulevat käyttöön.
 
* 2 pulloa astianpesuainetta. Näidenkin kanssa on vähän niin ja näin, astianpesuainetta olisi ollut vielä muutamaksi kuukaudeksi, mutta nämä olivat nyt tarjouksessa ja astianpesuainetta tarvitaan aina. 
 
* lautapeli saatiin ystäviltä lahjaksi. Ei sellaisesta noin vaan kieltäydytä. Ja sitä paitsi pelaaminen on kivaa.
 
* työhuoneen lamput, jotka korvasivat rikkuneet vastaavat, niitä ei laskettu kumpaankaan saapuneisiin eikä poistuneisiin, koska niitä oli täsmälleen sama määrä. Elämä vaan on helpompaa pilvisellä säällä, kun jotain näkeekin. 

Näissä tavaroissa pysyviä ovat vain nuo hiuspannat ja kukkaruukut, muut ovat käyttötavaraa, joka kuluu ja poistuu.

Ei kommentteja: