perjantai 9. helmikuuta 2024

Fiksaa huppu

Aiemmin kirjoitin siitä, miten tein serkulleni hänen toivomansa hupun, teksti täällä. Mallin piti olla löysä, mutta my ass - se tosiaan ollut löysää nähnytkään. Tämä selvisi myös siitä, että samaisen hupun oli tehnyt joku muukin ja jakanut siitä kuvan - niin nuoli päätä pitkin sekin.

Nyt serkkuni poikkesi täällä ja totesin, että huppu on ihan mahdoton: se ei peitä kunnolla niskaa, jos sen vetää riittävästi otsalle, eikä talvella oikein ole kiva palelee sitten niska tai otsa. Koska lankaa oli jäänyt, tarjouduin korjaamaan hupun. 

Purin resorireunan päättelyn ja nostin siitä silmukat jatkaen reunaresoria. Muistaakseni ohjeessa sanottiin, että kudo resoria 4cm, kudoin tuohon alkuperäiseen 5cm ja nyt tein sitten saman verran lisää. 

Koska tarkoitus oli saada huppu nopeasti käyttökuntoon, en kaivellut esiin varastopuikkoja, vaan nappasin ensimmäiset, jotka olivat sopivat. Ikävästi niitä ei ollut kuin neljä ja silmukoita olisi ollut viidelle puikolle. Tarvitsisin siis vähän apuja, jotta sain homman toimimaan. 

Jälleen kerran voidaan todeta, että aika tavaran kaupitsee. Nämä viinipullonkorkit ovat pyörineet maalaislaukkuni pohjalla varmaan useamman vuoden, kun en olen malttanut niitä hävittää (ovat sentään peräisin Valamon luostarista ostetuista pulloista), mutta en myöskään keksinyt niille mitään järkevää käyttöä. Nyt sitten tuli toimivaa käyttöä ja tähän käyttöön ne nyt sitten jäävät jatkossakin. Jälleen yksi säästetty ostos, olen jo pitkään miettinyt, että tuollaiset pitäisi hankkia ja siinä ne sitten ovat omista varastoista löytyneinä. Toiset voin ommella jämälankaista ja -kuminauhasta - sekin on ollut suunnitteilla pitkään - ehkä sitten joskus.


Uskoisin, että tuo muutaman sentin lisäys hupun reunaan tekee siitä huomattavasti käytettävämmän. Allaolevista kuvista ylemmässä on tilanne ennen muutosta ja alemmassa muutoksen jälkeen. Painoa hupulla on nyt 77g (eli keräle jäi vielä lankaa, jos vielä tarvitsee muokata), mikä tarkoittaa 14g lisää painoa.
 

 
 

Lankaa käytetty 14g, vuoden alusta 462g

Ei kommentteja: