keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Pinkit kukat, osa kaksi

Päätin käyttää pois valmiit pinkit kukat (haluan saada jemmoja tyhjäksi vuoden laatikkoleikkiin, josta lisää sitten joulukuussa) ja aloitin toiset pinkit kukkasukat. 


Ajattelin tehdä ne samalla mallilla kuin aiemmatkin, tosin vähän pidempinä. Varsiin yhdistin ensin neljä  kerrosta kukkia, kahteen ensimmäiseen neljä kukkaa ja seuraaviin kahteen kolme kukkaa ihan ommellen kiinni toisiinsa. Tosin säästääkseni käsiäni tein sukat tällä kertaa osissa, ensin 4 kukkasta yhteen ja siihen resori, sitten 4+3 kukkaa ja ne kiinni tuohon yläosaan. Kolme kukkaa, joihin kudoin resorin ja sukan ja sitten vasta yhdistin palat.
 
Nostelin  kukkien reunasta silmukat, yläosaan 88 silmukkaa ja alaosaan 68 silmukkaa, yläosan reunaan kudoin ensin kolme kerrosta oikeaa ja sitten aloitin joustimen. Alaosassa aloitin joustimen suoraan. Yläosan joustimen kudoin Novitan 3mm kulmikkailla, alaosassa kolme ensimmäistä kuviokertaa samoin noilla ja sen jälkeen loput 8 mallikertaa 2mm Zingeillä.
 
Yläosaan ja nilkkaan tein joustimen Tuovin valepalmikkoa käyttäen. Kyseisen joustimen suunnittelija on Tuovi Mönkkönen ja lähteenä tietenkin Facebookin Voihan villasukka-ryhmä. Kyseinen joustin on neljällä jaollinen ja koostuu neljästä kerroksesta. 
 
1krs: 1oikein, 2oikein yhteen, langankierto, 1nurin
2krs: 3oikein, 1nurin
3krs: 2oikein yhteen, langankierto, 1oikein, 1nurin
4krs: 3oikein, 1nurin
 
Yläosassa mallikertoja on 11. Nilkan kohdalla samoin. Kantapäähän laitoin 18+18 silmukkaa ja 20+20 kerrosta. Kantapohjaan 9+9 silmukkaa.  Kantalapun reunasta nostin 22 s, kavennukset kunnes 18 silmukkaa puikolla.

Kärkeen sädekavannukset 6-5-4-3-2-1. Sukilla on kokoa 39/40.

 
Painoa sukilla 146g. Lankaa käytetty vuoden alusta 448g.

Ei kommentteja: